Πολιτειακό ατόπημα Μητσοτάκη στο μήνυμα για το Πολυτεχνείο
3 years, 4 months ago
6

Ο πρωθυπουργός υποβιβάζει τον θεσμό της Προεδρίας, σε Γενική Γραμματεία υπουργείου!

Μία απίστευτη κατάληξη είχε το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επέτειο του πολυτεχνείου πριν από λίγο. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε:

«Γι’ αυτό και καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο. Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι.»

Δηλαδή ο πρωθυπουργός δίνει ευθεία εντολή στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς ίδια να έχει εκφραστεί η να έχει προτείνει οτιδήποτε, κυρίως χωρίς να έχει απευθύνει οποιοδήποτε κάλεσμα στους πολιτικούς αρχηγούς, όπως θα έπρεπε να κάνει εάν όντως υιοθετούσε μία τέτοια πρόταση.

Η εικόνα ενός πρωθυπουργού να δίνει εντολές στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνιστά καταστρατήγηση του θεσμού και αλλοίωση του ίδιου του πολιτεύματος. Εάν η πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αντιδράσει επίσημα σε αυτό το πρωθυπουργικό ατόπημα, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι διορίστηκε στην συγκεκριμένη θέση από τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό για τον συγκεκριμένο λόγο. Να αποτελεί δηλαδή όχι θεματοφύλακά του πολιτεύματος, αλλά εργαλείο κυβερνητικών σκοπιμοτήτων.

newsbreak.gr