Πρόεδρος γιατρών ΑΧΕΠΑ: «Πιάσαμε οροφή στη ΜΕΘ! Μένουν μόνο 4 κρεβάτια!»
3 years, 5 months ago
6

Στα όριά του φαίνεται πως οδηγείται το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού και των ασθενών που νοσηλεύονται είτε σε απλές κλίνες είτε σε κλίνες ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, το ΑΧΕΠΑ -που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό για τη Βόρεια Ελλάδα- παραμένει χωρίς πνευμονολογική κλινική και χωρίς πνευμονολόγους.

“Δεν έχουμε ούτε σύμβουλο πνευμονολόγο”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης μιλώντας το πρωί της Τρίτης , στον Real Fm προσθέτοντας πως τα περιστατικά του κορονοϊού -όπου τα πνευμονολογικά συμπτώματα είναι έντονα- αντιμετωπίζονται από παθολόγους – λοιμωξιολόγους.

Επίσης γνωστοποίησε πως μέχρι χτες το βράδυ νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ περίπου 100 ασθενείς με κορονοϊό σε απλούς θαλάμους και 21 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, αγγίζοντας ουσιαστικά την “οροφή” των 25 κλινών.

Εξέφρασε την ανησυχία του διότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση ασθενών που σήμερα είναι σε απλούς θαλάμους τότε θα γεμίσουν τα κρεβάτια ΜΕΘ και θα γίνει αναγκαστικά διασωλήνωση σε κοινό θάλαμο όπου ο ασθενής θα είναι υπό επιτήρηση μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον κ. Σιούλη οι υγειονομικοί εργάζονται σε “συνθήκες πολέμου” και -όπως όλα δείχνουν- “θα αντιμετωπίσουμε τραγικές καταστάσεις τις επόμενες μέρες”.

Ο κ. Σιούλης αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, κυρίως, δε γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ενώ άφησε αιχμές για τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις νέες κλίνες ΜΕΘ για τη Θεσσαλονίκη (σ.σ ο κ. Σιούλης έκανε λόγο για… βαφτίσια κλινών που οδηγούν στον αποκλεισμό από το ΕΣΥ ασθενών με άλλα νοσήματα), αλλά και για τη χτεσινή επίσκεψη του υπουργού, Βασίλη Κικίλια σε νοσοκομεία της πόλης.