Προειδοποίηση Αρναούτογλου για επικίνδυνα νερά…
3 years, 6 months ago
6

 

Μια εβδομάδα με άκρως ενδιαφέρουσες καιρικές εξελίξεις θα είναι αυτή που ξεκινά τη Δευτέρα με τον Σάκη Αρναούτογλου να εκδίδει έκτακτη προειδοποίηση.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ προειδοποιεί για επικίνδυνα νερά που αναμένεται να πέσουν στην περιοχή της Κρήτης κυρίως, τα επόμενα 24, ενώ αναλύει και το κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα που δεν επιτρέπει στα χαμηλά του Ατλαντικού ωκεανού να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, τονίζοντας ότι απαιτείται επαγρύπνηση στην Κρήτη για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών…

«Υποτροπή της κακοκαιρίας στην Κρήτη από το… ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα στην Ευρώπη!

Συνεχίζεται φίλες και φίλοι το “ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα” ή αλλιώς το “κόλλημα” του καιρού των τελευταίων ημερών (πολύ απλά, ένα αέρινο τείχος εδώ και μέρες έχει απλωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης εμποδιζοντας τα βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό να κινηθούν προς το εσωτερικό της ενώ περιφερειακά χαμηλά όπως αυτό νότια της Κρήτης παραμένουν σχεδόν στάσιμα δίνοντας και ξαναδινοντας φαινόμενα στις ίδιες περιοχές).

Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα εικοσιτετράωρα δίνοντας εν δυνάμει “επικίνδυνα νερά” κυρίως στη Κρήτη!
Οπως τόνισα και και από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μέσα από τα 15 λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3, προσωπικά θεωρώ αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και κατά διαστήματα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Κρήτης καθώς ήδη έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο!
Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 αλλά και μέσα από εδώ, τη σελίδα μου στο facebook! https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/
για να μη χάνετε τον…καιρό σας .

dokari.gr