Πρόστιμο 3.000 ευρώ, για συνωστισμό σε μαγαζί που τραγούδησε ο Μπίγαλης στην Τήνο
3 years, 5 months ago
6

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η εμφάνιση του γερόλυκου ερμηνευτή Κώστα Μπίγαλη σε κλαμπ της Τήνου, καθώς έπειτα από έλεγχο κλιμακίου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε συνωστισμός από όρθιους που χόρευαν με αποτέλεσμα να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο στην επιχείρηση.

Η εμφάνιση του Κώστα Μπίγαλη στο εν λόγω μαγαζί διαφημιζόταν εδώ και καιρό μέσω των σόσιαλ μίντια, αλλά και με αφίσες που είχαν αναρτηθεί σε περίοπτα σημεία του νησιού.

Ο καλλιτέχνης είχε προγραμματίσει σειρά εμφανίσεων σε Μύκονο, Νάξο και Τήνο, όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook. Ελέγχους όμως είχαν προγραμματίσει και κλιμάκια της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε ολόκληρη τη χώρα κι όχι μόνο στις κόκκινες και πορτοκαλί ζώνες. Κάπως έτσι κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς βρέθηκε στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν ο δημοφιλής καλλιτέχνης και μόλις διαπίστωσε ότι ο κόσμος ήταν όρθιος και χόρευε προκαλώντας συγχρωτισμό, επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση.

Ωστόσο, ο καλλιτέχνης έχει διαφορετική άποψη. Μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι μέσα στο μπαρ δεν βρίσκονταν περισσότερα από 40 με 45 άτομα, τα μισά δηλαδή απ’ όσα υπολόγιζαν κι αυτό διότι το μεσημέρι ακύρωσαν αρκετοί, όντας μουδιασμένοι στο άκουσμα του αριθμού των κρουσμάτων. «Δεν υπήρχε συνωστισμός κι οι λίγοι που σηκώθηκαν να χορέψουν το έκαναν δέκα λεπτά πριν ολοκληρώσω την εμφάνιση μου» πρόσθεσε. Τόνισε δε ότι κατά την διάρκεια του προγράμματος οι λιγοστοί φαν του απολάμβαναν τα τραγούδια του καθιστοί.

Οι έλεγχοι πάντως συνεχίστηκαν κι έτσι σε άλλο μαγαζί του νησιού, διαπιστώθηκαν υπεράριθμοι με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και 15νθήμερο λουκέτο. Σε περίπτωση υποτροπής, υπάρχει εισήγηση από δω και στο εξής να ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

protothema.gr