Πρωθυπουργός Αρμενίας: Η Τουρκία μπορεί σύντομα να βρεθεί έξω από τη Βιέννη
3 years, 6 months ago
6

Προειδοποίηση προς την Ευρώπη απεύθυνε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος υποστήριξε ότι αν δεν υπάρξει εγρήγορση, η Τουρκία μπορεί να ξαναβρεθεί σύντομα έξω από τις πύλες της Βιέννης, την οποία πολιόρκησαν οι Οθωμανοί ανεπιτυχώς το 1863.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Πασινιάν είπε ότι “εάν η διεθνής κοινότητα αποτύχει να λάβει υπόψη της την κατάσταση με ακρίβεια, η Ευρώπη μπορεί να δει την Τουρκία στη Βιέννη. Κατά τη γνώμη μου, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και η Αρμενία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολιτισμού σήμερα”.

Αναφερόμενος στους μισθοφόρους τζιχαντιστές που φέρεται να μετέφερε η Τουρκία από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν, για να πάρουν μέρος στην επιχείρηση κατάληψης του Ναγκόρνο Καραμπάχ, είπε: “Στρατολογήθηκαν και μεταφέρθηκαν από την Τουρκία για να πολεμήσουν ενάντια στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Αρμενία”.

“Πρόκειται για επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της τουρκικής αυτοκρατορίας, η οποία ακολουθεί μια σειρά από βήματα που έκανε η Τουρκία στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Λιβύη” πρόσθεσε ο Πασινιάν στη Bild, εκτιμώντας παράλληλα ότι η Τουρκία επέστρεψε στον Νότιο Καύκασο μετά από 100 χρόνια για να συνεχίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων που πραγματοποιήθηκε το 1915 στην Οθωμανική Τουρκία”.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας επεσήμανε ότι η υποστήριξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν αποσκοπεί στην προσάρτησή του στην Τουρκία.

“Πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα ο στόχος είναι να απαλλαγεί από το ανεξάρτητο κράτος του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θα απορροφηθεί από την Τουρκία”, τόνισε ο Πασινιάν.