Ρέντη: Πάνω από 50 συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
11 days ago
6

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την προσαγωγή και τη σύλληψη ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του μετά τον βαρύτατο τραυματισμό από ναυτική φωτοβολίδα έξω που πέταξε χούλιγκαν από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν γίνει περισσότερες από 50 αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων στο πλαίσιο προανάκρισης με τους αστυνομικούς να διεξάγουν παράλληλα έρευνα και σε διάφορους χώρους και σπίτια για τον εντοπισμό περαιτέρω στοιχείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν συνολικά περίπου 60 άτομα, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί συμπεριλαμβάνονται περίπου 150 άτομα.

Η έρευνα των Αρχών αφορά τόσο στην υπόθεση θανάτου του νεαρού αστυνομικού έξω από το γήπεδο στον Ρέντη όσο και σε άλλα περιστατικά οπαδικών επεισοδίων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένονται αργότερα από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν όσοι συλληφθούν αφορούν σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο 31χρονος είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το League Cup.