Ρωσία: Έφτασε ο Κιμ – «Θα ζητήσει υποβρύχια, δορυφόρους και τρόφιμα για να δώσει πυραύλους» γράφει η «Bild»
7 months, 23 days ago
6

Στο τετ-α-τετ που αναμένεται να έχουν σήμερα στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Κιμ Γιόνγκ Ουν, εκτός από τα κολακευτικά σχόλια που θα ανταλλάξουν για να δείξουν στην διεθνή κοινότητα ότι οι δύο χώρες είναι ενωμένες σαν μία γροθιά, θα βάλουν τις υπογραφές τους σε μία συμφωνία που αφορά οπλικά συστήματα και εξοπλισμούς.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που επικαλείται η εφημερίδα «Bild», o Ρώσος πρόεδρος θα ζητήσει από τον Κιμ πυραύλους, ενώ ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θέλει δορυφόρους, υποβρύχια και τρόφιμα για τους συμπολίτες του.

Σήμερα νωρίς το πρωί, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έφθασε στη Ρωσία με το τεθωρακισμένο τρένο του.

Ο Κιμ συνοδεύεται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης, του Κομμουνιστικού Κόμματος και του στρατού, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας «KCNA».

Χθες, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την επικείμενη συνάντηση των δύο ηγετών, ενώ πληροφορίες από την Πιονγκγιάνγκ ανέφεραν ότι οι συνομιλίες των δύο πολιτικών ανδρών πιθανότατα θα αφορούν μία συμφωνία εξοπλισμών.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ο Πούτιν χρειάζεται βλήματα πυροβολικού από τη Βόρεια Κορέα για να τα χρησιμοποιήσει στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, ενώ ο Κιμ «ποντάρει» σε ρωσικές προηγμένες τεχνολογίες για δορυφόρους και υποβρύχια, καθώς και τρόφιμα για τη φτωχή χώρα του.

Ενόψει της επικείμενης συνάντησης, η Ουάσιγκτον επιστράτευσε τον χιούμορ της, λέγοντας ότι ο Πούτιν θα πρέπει να «παρακαλέσει» τον Κιμ να τον βοηθήσει, ενώ εξακολουθεί να σφυροκοπά την Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», το τεθωρακισμένο τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε σήμερα το πρωί στάση στο Χασάν, την κύρια σιδηροδρομική πύλη προς την Άπω Ανατολή της Ρωσίας από τη Βόρεια Κορέα.

Την είδηση μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo», επικαλούμενο ρωσική επίσημη πηγή, δίχως όμως να την κατονομάζει.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα, στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο ρωσικό λιμάνι Βλαδιβοστόκ, όπου βρίσκεται ήδη ο Ρώσος πρόεδρος.

Το ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία και η συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι μια επίσκεψη για την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.