Σχολεία: “Κράσαρε” με το… καλημέρα η τηλεκπαίδευση – Μεγάλα προβλήματα για τους μαθητές
3 years, 7 months ago
6

Μεγάλα προβλήματα ακόμα δεν ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση για λύκεια και γυμνάσια. Η δεν κάνουν μάθημα η κάνουν με το “σταγονόμετρο” και μετά όλα… κρασάρουν. Καταγγελίες γονιών για τις πρακτικές κατά μαθητών που δεν έχουν κάμερα.

Ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση για πολλά σχολεία της χώρας (τα γυμνάσια και τα λύκεια), ωστόσο όπως φαίνεται… όχι με τα καλύτερα δεδομένα.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι μαθητές, το σύστημα έχει “κρασάρει” και δεν μπορούν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους.

Μαθητής από την Βούλα – αναγνώστης του newsit.gr έστειλε μάλιστα και φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Σε αυτές φαίνεται πως το σύστημα μέχρι στιγμής είναι απροσπέλαστο, ενώ όπως αναφέρει το παιδί το ίδιο αντιμετωπίζουν και οι συμμαθητές του.

Πάντως πολλές αναφορές για προβλήματα υπάρχουν από μαθητές και στο twitter. Σε κάποιες περιοχές που κατάφεραν να μπουν, έκαναν μάθημα μόνο 2 ώρες και μετά το σύστημα “έπεσε”. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί και αναμένεται ανακοίνωση.

“Απειλούν με απουσίες αν τα παιδιά δεν έχουν κάμερες”

Αναγνώστης – γονιός του newsit.gr καταγγέλλει πως υπάρχουν απαράδεκτες πρακτικές ενάντια στα παιδιά που δεν διαθέτουν κάμερες.

Όπως αναφέρει: “Υπάρχουν περιπτώσεις καθηγητών που απαιτούν web κάμερες από τους μαθητές με την απειλή απουσίας -κάποιοι έχουν το θράσος να υποδεικνύουν ότι είναι “φτηνές”.

Δείτε τις εικόνες

newsit.gr