Σε πανικό η Τουρκία μετά την συμφωνία για την ΑΟΖ – Με νέα Navtex απαντά στην Ελλάδα
3 years, 8 months ago
6

Σε πανικό φαίνεται να βρίσκεται η Τουρκία μετά την αιφνιδιαστική και ιστορική συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Με νέα Navtex απαντά με ασκήσεις μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου στις 10-11 Αυγούστου.

Για μεγάλη διπλωματική νίκη μιλάει η κυβέρνηση με την υπογραφή της ΑΟΖ σήμερα στο Κάιρο. Για μια συμφωνία που καθιστά άκυρο το Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο και αποκαθιστά την νομιμότητα και την ασφάλεια στην Νοτια-Ανατολική Μεσόγειο. Νομιμότητα που είχε καταπατηθεί από το ανιπόστατο, παράνομο Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο συνεργασίας.

Η οριοθέτηση με την Αίγυπτο, εξασφαλίζει απόλυτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και είναι μια μεγάλη νίκη για τις δύο χώρες που καταργούν τετελεσμένα στην περιοχή που επιχείρησε η Αγκυρα.

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν: Η προσύλωση στο διεθνές δίκαιο είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια, την ειρήνη, την σταθερότητα και την σχέση καλής γειτονίας. Εμείς σε αυτό το δρόμο θα πορευτούμε με όλους τους γείτονες μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση του πριν την ανακοίνωση της ΑΟΖ τόνισε οτι: Μια κακή συμφωνία με την Αίγυπτο θα μπορούσε να δώσει  ανέλπιστα δώρα στην Αγκυρα σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις της απέναντι σε κυριαρχικά μας δικαιώματα έτσι οπως ορίζονται από το διεθνές δίκαιο.

Όλα κλείδωσαν εχθές το βράδυ με τις δύο χώρες να έχουν σαν κοινό στόχο την ακύρωση του αστείου Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου.

Δείτε το ρεπορταζ του Mega

newsone.gr