Σε συναγερμό η Ιταλία: Έλληνας περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία
3 years, 5 months ago
6

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι σε άσχημη εξέλιξη» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Έλληνας παθολόγος, Θεόδωρος Κοτσώνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την πανδημία κορωνοιού στην Ιταλία.

Όπως ο ίδιος εξήγησε «τα συμπτωματικά κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται διότι πολύ περισσότερος κόσμος σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο έχει αρχίσει να είναι θετικός στον ιό. Ενώ τον Μάρτιο είχαμε λιγότερα κρούσματα αλλά ισχυρή ασθένεια αμέσως, τώρα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα με ελαφριά συμπτώματα αλλά επειδή τα κρούσματα είναι τόσα πολλά ορισμένοι από αυτούς τους ασθενείς έχουν και βαριά συμπτώματα με αποτέλεσμα οι κλίνες των νοσοκομείων να είναι πλήρεις σιγά σιγά και ακόμα χειρότερο να φτάνουμε στα όρια όσον αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας κορωνοιού».

Σχετικά με την έντονη αντίδραση για τα μέτρα που παρατηρείται στην Ιταλία επεσήμανε ότι «είναι αδιανόητο δίοτι αυτό που περάσαμε τον Μάρτιο ήταν στα μάτια όλων. Δεν ξέρω τι μήνυμα περίεργο έχει περάσει στην κοινωνία με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Πιστεύω ότι αυτές οι αντιδράσεις είναι υποκινούμενες διότι δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του σκεπτόμενου κόσμου στην Ιταλία».

Ερωτηθείς για το αν θα είναι χειρότερη η κατάσταση σε σχέση με τον κορωνοιο στην Ιταλία τις επόμενες βδομάδες σημείωσε πως είναι αυτονόητο, είναι μαθηματικό επόμενο καθώς ανεβαίνουν οι θετικοί στον ιό.

Σχετικά με το τι πρέπει να προσέξουμε εδώ στην Ελλάδα ο κ. Κοτσώνης ανέφερε πως  πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός κόσμου στον ίδιο χώρο π.χ. λεωφορεία, σουπερμαρκετ, μπαρ, εστιατόρια κλπ καθώς και το θέμα της επαφής (άγγιγμα σε αντικείμενα που ακουμπάει θετικός στον κορωνοιο)

Παράλληλα, ο ίδιος εκτιμά πως αντί για λοκνταουν θα ήταν καλύτερη η ενημέρωση με χρηστικές οδηγίες για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε εν μέσω πανδημίας.

Πηγή: skai.gr