Σε υψηλή ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις μετά τις νέες προκλήσεις των Τούρκων
3 years, 8 months ago
6

Κυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό μετά τη νέα τουρκική Navtex που δεσμεύει περιοχή νοτίος του Καστελορίζου αλλά και τον απόπλου το Ορουτς Ρεις που σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ωρών εισέρχεται εντός της ελληνικής υφαλοκριπίδας.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο μέγαρο μαξίμου, τέθηκαν επι τάπητος όλα τα σενάρια που αφορούν στην πολιτική, διπλωμαική αλλά και στρατιωτική αντίδραση της Αθήνας έναντι του νέου γύρου Τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε μπαράζ διπλωματικών επαφών βρίσκεται από εχθές η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους διεθνείς οργανισμούς αλλά και τους κυριότερους διεθνείς παίχτες εντός και εκτός της Ευρωπαικής Ένωσης και για το πως εξελίσεται η Τουρκική προκλητικότητα αλλά και ποια θα είναι η αντίδραση μας σε περίπτωση που προσβληθούν Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο πρωθυπουργός ήδη μίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου και στις 5 το απόγευμα θα έχει συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Προ-ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ οτι δεν χωρά πλεον η πολιτική των ίσως αποστάσεων έναντι μιας χώρας η οποία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα μιας άλλης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.

Πηγή: newsone.gr