Σφαγή από τζιχαντιστές στη Μοζαμβίκη. Αποκεφάλισαν και διαμέλισαν 50 άτομα σε γήπεδο
3 years, 7 months ago
6

Μια κτηνωδία διέπραξαν στην Μοζαμβίκη τις προηγούμενες ώρες ισλαμιστές μαχητές καθώς αποκεφάλισαν περισσότερα από 50 άτομα σε γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ τεμάχισαν τα πτώματα των θυμάτων και απήγαγαν γυναίκες.

Τουλάχιστον 15 αγόρια ήταν μεταξύ των νεκρών, και μερικά από τα θύματα ήταν έφηβοι που συμμετείχαν, σύμφωνα με τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, σε τελετή μύησης για άνδρες. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι Αρχές «πληροφορήθηκα για το μακελειό από αναφορές ανθρώπων που βρήκαν σορούς μέσα στο δάσος. Σε μια περιοχή περίπου 500 τ.μ. ήταν διάσπαρτα είκοσι πτώματα», πρόσθεσε.

Οι τζιχαντιστές έκαναν έφοδο σε αρκετά χωριά της πλούσιας σε υδρογονάνθρακες επαρχίας Κάμπο Ντελγκάδο της Μοζαβίκης και τα λεηλάτησαν, προτού κάψουν τα σπίτια, απαγάγουν γυναίκες, σκοτώσουν όποιον πρόβαλε αντίσταση και εξαφανιστούν μέσα στη γύρω δασώδη περιοχή. Η επίθεση είναι η τελευταία σε μια περίοδο έντονης τζιχαντιστικής βίας στη Μοζαμβίκη από εξτρεμιστές που συνδέονται με το ISIS.

Μερικοί από τους ένοπλους λέγεται ότι φώναζαν το γνωστό «Allahu Akbar» όταν επιτέθηκαν σε ένα χωριό και απήγαγαν μερικές γυναίκες, ενώ άλλοι σκότωσαν τα θύματά τους στο κοντινό χωριό Muatide, σύμφωνα με το BBC News.

Ένας εργαζόμενος παροχής βοήθειας στη Mueda επιβεβαίωσε τη σφαγή, λέγοντας ότι μερικά από τα αγόρια που εκτελέστηκαν, προέρχονταν από αυτήν την περιοχή. Είπε ακόμη ότι τα μέρη του σώματός τους είχαν σταλεί στις οικογένειές τους για ταφή την Τρίτη.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας : ΑΠΕ ΜΠΕ