Σημαντική πρωτοβουλία του Πολεμικού Ναυτικού: Καταπολέμηση της υπογεννητικότητας σε 24 νησιά του Αιγαίου
3 years, 4 months ago
6

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Πολεμικού Ναυτικού και του Αρχηγού ΓΕΝ, Στυλιανού Πετράκη, για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας σε 24 νησιά του Αιγαίου, με κίνητρα και διευκολύνσεις για τα νέα ζευγάρια.

Την Τετάρτη υπεγράφη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού σε δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως την ενίσχυση των πληθυσμών 24 ακριτικών νησιών της χώρας.

Συγκεκριμένα το Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να παρέχει, μέσω της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, υπηρεσίες θεραπειών υπογονιμότητας σε γυναίκες του προγράμματος που είναι μόνιμοι κάτοικοι είκοσι τεσσάρων (24) ακριτικών νήσων, ενώ η εταιρεία HOPEgenesis πρόκειται να τους παρέχει τις υπηρεσίες της, ήτοι κάλυψη εξόδων τοκετού, εξετάσεων, μεταφορικών, διαμονής κλπ.

Το εν λόγω μνημόνιο υπεγράφη, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, από τον κο Στέφανο Χανδακά, πρόεδρο της εταιρείας HOPEgenesis και τον Υποναύαρχο (ΥΙ) Δ. Δαμιανό ΠΝ εκ μέρους του ΠΝ.

pentapostagma.gr