Σεισμός στη Σάμο: Μετανάστες έκαναν πλιάτσικο μετά το τσουνάμι
3 years, 5 months ago
6

Την οργή των επιχειρηματιών και των κατοίκων της σεισμόπληκτης Σάμου προκάλεσε το πλιάτσικο στο οποίο επιδόθηκαν οργανωμένες ομάδες μεταναστών, που εκμεταλλεύτηκαν την εκκένωση των καταστημάτων στην παραλιακή οδό στο Βαθύ λόγω της αναστάτωσης μετά τον σεισμό της Παρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε!

Ελάχιστα λεπτά μετά την φονική δόνηση που σκόρπισε τον πανικό στο νησί και ενώ τα καταστήματα στο λιμάνι εκκενώνονταν καθώς άρχισαν να εισβάλουν τα νερά της θάλασσας, ομάδες αλλοδαπών εξόρμησαν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και άρχισαν να αρπάζουν όσα εμπορεύματα μπορούσαν! Οι κλοπές δεν άργησαν να γίνουν αντιληπτές και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με τα κλεμμένα είδη. Όμως, κατά την έρευνα εντοπίστηκε ένας μετανάστης στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού κλεμμένα από μια τοπική επιχείρηση και συνελήφθη. Προανάκριση για τις κλοπές και τον εντοπισμό των υπόλοιπων πλιατσικολόγων διενεργεί η Ασφάλεια Σάμου.

protothema.gr