Σεισμός στη Σάμο – Συγκλονίζει η μητέρα της Κλαίρης: Αγκαλιάστε τα παιδιά σας, δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος
3 years, 4 months ago
6

«Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά τους. Να τα αγαπάτε». Η μητερα της Κλαίρης που χάθηκε τόσο άδικα μαζί με τον Άρη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Σάμο κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού των 6,7 Ρίχτερ περνάει το δικό της συγκλονιστικό μήνυμα.

Η ίδια συντετριμμένη μαζί με τον σύζυγο της και τους γονείς του Άρη συνάντησαν χθες στο δημαρχείο της Σαμου τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του. Σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τα δύο παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα.

Στο μεταξύ, οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

samos1

Σύμφωνα με γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο λύκειο της Σάμου πολλά παιδιά ήταν στο συγκεκριμένο στενό δρομάκι στην οδό Κόναρη στη Σάμο τη στιγμή του σεισμού και γλίτωσαν από καθαρή τύχη. Μάλιστα ένας πατέρας δήλωνε χθες πως το παιδί του κατάφερε να ξεφύγει από τα χαλάσματα και τις μάντρες που κατέρρεαν την τελευταία στιγμή. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του Άρη«Καταλαβα πως κάτι δεν πάει καλά όταν δεν μου σήκωνε το τηλεφωνο. Αρχίσαμε να ψάχνουμε. Εγώ νωρίτερα έδινα ρεπορτάζ και έψαχνα τα παιδιά μου. Ο γιος μου ήταν δαιμόνιος ρεπόρτερ», είπε στο protothema.gr ο κ. Κομνηνός, δημοσιογράφος του Samos today.

samos3

«Ήταν δυο αγαπημένα παιδιά. Ο γιος μου ήταν χαρούμενος που ήταν με την Κλαίρη. Έφυγαν αγκαλιασμένοι. Την αγκάλιασε ακόμη και την τελευταία στιγμή. Συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μας εξέφρασα τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του», είπε ο πατερας του Αρη. Ο πατέρας του Άρη ράγισε καρδιές και με το μήνυμα που έγραψε πριν από λίγες ώρες στη μνήμη του παιδιού του και της Κλαίρης: «Σε καμάρωνα αγόρι μου. Έβλεπα σε σένα τα δικά μου νιάτα. Ανέπνεες για την Κλαίρη και η Κλαιρη για σένα. Πριν λίγες μέρες ήσουν χαρούμενος στα γενέθλιά της. Εμείς που μείναμε πίσω δεν έχουμε λόγια δεν έχουμε άλλα δάκρυα. Θέλω να την προσέχεις εκεί ψηλά. Μαζί σας έφυγε και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου».

5179399

Περισσότεροι από 60 μετασεισμοί

Πάνω από 60 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί ήδη, με τον ισχυρότερο να έχει μέγεθος 4,8 Ρίχτερ, ενώ οι περισσότεροι να έχουν μεγέθη 3 με 4 Ρίχτερ. “Είναι η φυσιολογική ροή της μετασεισμικής ακολουθίας και περιμένουμε να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. Ωστόσο καλό είναι να έχουμε το νου μας για έναν ισχυρό μετασεισμό κόντά στα 6 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία είναι περίπου 20 χιλιόμετρα από το νησί της Σάμου και έχει μικρό εστιακό βάθος, αυτό σημαίνει ότι θα είναι πολύ αισθητοί στο νησί ακόμη και αν είναι 3 ή 4 Ρίχτερ, οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν για τις επόμενες ημέρες” είπε στο protothema.gr ο Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ολη η Ελλάδα πενθεί από προχθές για τα δύο παιδιά που χάθηκαν στον σεισμό στη Σάμο. Οι περιγραφές των ανθρώπων της ΕΜΑΚ που βρήκαν τα δύο παιδιά, τον Αρη και την Κλαίρη, και λύγισαν μπροστά στην εικόνα τους έχει συγκλονίσει τους πάντες. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τα δύο παιδιά είχαν φύγει από το σχολείο και επέστρεφαν στα σπίτια τους όταν πέρασαν από το συγκεκριμένο στενό δρόμο τον οποίο χρησιμοποιούσαν σχεδόν καθημερινά. Οι ιδιες μαρτυρίες πιθανολογούν ότι την ώρα της σεισμικής δόνησης ο 17χρονος μαθητής αγκάλιασε τη 15χρονη φίλη του για να την προστατεύσει χωρίς όμως να φανταστεί ότι πάνω από το κεφάλι τους παραμόνευε ο θάνατος.

Βίντεο – σοκ από τον μεγάλο σεισμό που χτύπησε τη Σάμο έφερε στο φως της δημοσιότητας το ΘΕΜΑ.Όπως βλέπετε η εικόνα από το χρωματοπωλείο είναι συγκλονιστική. Είναι ακριβώς δίπλα από το σημείο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Άρης και η Κλαίρη.

protothema.gr