Σητεία: 40χρονη μητέρα πέθανε από κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα! – «Δεν προλάβαμε να την σώσουμε» Άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακή ανεπάρκεια, λόγω της μυοκαρδίτιδας
1 year, 1 month ago
6

Μία 40χρονη μητέρα από την Σητεία, άφησε την τελευταία της πνοή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου από κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα!

Η γυναίκα από τη Σητεία νοσηλεύτηκε αμέσως μόλις διαγνώστηκε στην Μονάδα Εντατικής Καρδιοπαθών του νοσοκομείου όπου και άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακή ανεπάρκεια, λόγω της μυοκαρδίτιδας.

«Η γυναίκα διεκομίσθη στο νοσοκομείο με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα, μετά από εμπύρετο λοίμωξη. Το αίτιο της λοίμωξης είναι υπό διερεύνηση. Έχουν αποκλειστεί η γρίπη, ο κορoνοϊός και ο RSV. Η κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα, είναι μία σπάνια μορφή μυοκαρδίτιδας».

«Έχουμε στείλει εξειδικευμένες εξετάσεις στην Αθήνα για να μάθουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που την προκάλεσε», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Όπως δήλωσε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ήταν τόσο επιβαρυμένη η κατάσταση της, που ήταν αδύνατον να την κρατήσουν στη ζωή.

Η κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα είναι οξεία καρδιακή ανεπάρκεια στην οποία υπάρχει έκπτωση της συσταλτικότητας της αριστερής κοιλίας της καρδιάς.

Παρουσιάζεται συνήθως δύο εβδομάδες μετά από μια ιογενή λοίμωξη (πχ λοίμωξη αναπνευστικού ή εντερίτιδα). Οι ασθενείς παρουσιάζουν αιμοδυναμική αστάθεια και μπορεί να χρειασθούν μηχανική υποστήριξη της κυκλοφορίας με εμφύτευση μίας συσκευής που βοηθάει τη λειτουργία της κοιλίας.

Δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον πως υπάρχει μία πραγματική έκρηξη θανάτων σε νέους ανθρώπους, ακόμα και σε μωρά και παιδιά και το μόνο που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε σχέση με πριν, είναι οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά Covid-19.

Oι ξαφνικοί θάνατοι δεν κάνουν διακρίσεις σε ηλικία, φυλο αλλά και φήμη.

Σημειώνεται ότι πριν 15 ημέρες περίπου έφυγε από την ζωή, ξαφνικά, ο γνωστός δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος.

 pronews.gr