Σκοτώνουν, μαχαιρώνουν, σφάζουν στ’ όνομα του Θεού!
3 years, 10 months ago
6

Η Ισλαμική βία, που την τροφοδοτεί η θρησκευτική μισαλλοδοξία και ο φανατισμός της εξάπλωσης και της κυριαρχίας, είναι απειλή για την ανθρωπότητα, είναι απειλή για την Ευρώπη, είναι απειλή για την Ελλάδα, είναι απειλή για τον δυτικό πολιτισμό.

Φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) ένας άνδρας στη Νίκαια της Γαλλίας σκότωσε τρία άτομα, αγνοώντας ότι ο Θεός δεν μπορεί να θέλει να μαχαιρώνουν και να σφάζουν στ’ όνομά του.

Και όμως το Ισλάμ επεκτείνεται και ευρύνεται διεθνώς, στηριζόμενο και στο προφίλ, που του προσδίδει η κοσμοθεωρία του και η κοσμοαντίληψή του, αλλά και σε αφθονία χρημάτων.

Επιδιώκει και επιχειρεί να «εξισλαμίσει» τις κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές δομές των χωρών υποδοχής, βάσει των δικών του κωδίκων ηθικής.

Το κομμάτι εκείνο του Ισλάμ, που επιδίδεται σε τρομακτικές και τρομοκρατικές ενέργειες, αρνείται το νεωτερισμό και ασπάζεται τον προσηλυτισμό.

Και το κάνει αυτό με κάθε μέσο και τρόπο, ακόμη και αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές, ως θείο καθήκον και κανόνα!

Όταν οι θρησκείες, όλες οι θρησκείες, προάγουν και παράγουν μίσος και όχι ήθος, επεκτείνουν και δεν περιορίζουν τον κύκλο βίας.

Το Ισλάμ πρέπει να ξεφύγει από τον σκοτεινό και απολιθωμένο κόσμο του και να προσαρμοστεί σε μεικτές κοινωνίες , ξεπερνώντας δύο βασικές αδυναμίες του:

Την απροθυμία να αντιληφθεί έννοιες, όπως ατομικότητα, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία, συνύπαρξη, ισότητα.

Και τον εναγκαλισμό του με τη βίαιη κουλτούρα και τον εγκλωβισμό του σ’ αυτή.

Οι διαφορές στον πολιτισμό δεν σημαίνουν απαραιτήτως σύγκρουση.

Και η σύγκρουση δεν σημαίνει απαραιτήτως βία.

Στην πορεία των αιώνων όμως οι διαφορές μεταξύ των πολιτισμών προκάλεσαν τις πιο παρατεταμένες και τις πιο βίαιες συγκρούσεις.

Ρόλος των θρησκειών δεν είναι να διχάζουν και να εξοντώνουν τους ανθρώπους, αλλά να τους ειρηνεύουν και να τους ενώνουν.

Είναι ξεκάθαρο πέρα από οτιδήποτε άλλο: Όταν μια θρησκεία θεωρεί τον άλλον εχθρό της εν ονόματι του Θεού, είναι η ίδια εχθρός του Θεού.

Το Ισλάμ έχει πέσει σ’ αυτή την παγίδα, γι’ αυτό και πυροδοτεί εντάσεις.

Ωστόσο ο διάλογος του Χριστιανισμού με το Ισλάμ είναι αναγκαίος, αφού πολλοί Μουσουλμάνοι βρίσκονται σε Χριστιανικές χώρες, όπως η Ελλάδα ή πολλές τοπικές Εκκλησίες υπάρχουν σε κράτη υπό μουσουλμανική εξουσία, η οποία δύσκολα τις ανέχεται.

Με μια προϋπόθεση, όμως: Σε οποιοδήποτε σύγχρονο χριστιανικό-ισλαμικό διάλογο η σκληροπυρηνική πίεση εκ μέρους του Ισλάμ, που σκορπάει φόβο, επιβάλλεται να υποχωρήσει και να ληφθεί υπόψη η παγκόσμια συγκυρία, κατάσταση και αλληλεξάρτηση.

Το αρνητικό σύνθημα: “Ας κάνουμε καλύτερο τον κόσμο, ας απαλλαγούμε από τις θρησκείες”, ας γίνει θετική προοπτική: “Ας κάνουμε καλύτερο τον κόσμο, ας επαναφέρουμε τον Θεό στη ζωή μας”.