Σοφία Ζαχαράκη: Τα παιδιά θα παίρνουν απουσία αν δεν φορούν μάσκα
3 years, 5 months ago
6

Στη διευκρίνιση ότι «τα παιδιά θα παίρνουν απουσία αν δεν φορούν μάσκα» προχώρησε στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη εξηγώντας ότι «αυτό λέει η ΚΥΑ που υπεγράφη χθες».

«Είμαστε άνθρωποι που ακολουθώντας την κοινή λογική πήραμε την απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία και είναι σωστό και δίκαιο να εφαρμοστούν από όλους μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα» είπε η κυρία Ζαχαράκη προσθέτοντας: «δεν λέω πως είναι εύκολο για τους εκαπιδευτικούς όχι μόνο στην εφαρμογή του μέτρου αλλά είναι απαραίτητο και εργαλείο όλων μας για την ασφάλεια».

Απαντώντας στους αρνητές της μάσκας η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «απαντούν οι επιστήμονες, τα γεγονότα, η αμερικανική παιδιατρική εταιρεία με στοιχεία για την προστασία του παιδιού και των γύρω του από τη χρήση μάσκας. Η απάντηση είναι η ενημέρωση».

Όπως είπε «ήδη οι μάσκες είναι στο δρόμο για τους δήμους για να κατανεμηθούν στα σχολεία».

Διευκρίνισε, δε, μετά το αίτημα των δασκάλων για νομική προστασία κατά γονέων που θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου τα παιδιά τους να μην φορέσουν μάσκα, η κυρία Ζαχαράκη παρέπεμπψε στις εγκυκλίους και την σχετική ΚΥΑ λέγοντας ότι «όλα αυτά είναι τα εργαλεία που έχουν ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να υπερβούν το ρόλο τους. Το έκαναν και τον Μάιο. Είμαι σίγουρη ότι θα το κάνουν και τώρα».

Όσον αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών είπε ότι «θα υπερβούμε φέτος τους 40.000 αναπληρωτές αυτό είναι δεδομένο. Αυτά είναι προϋπολογισμένα γιατί είναι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το ΕΣΠΑ».

Πηγή: protothema.gr