Σουηδία: Aπαγόρευσαν σε μαθητή να φορά τον σταυρό του σε σχολική φωτογραφία
3 years, 4 months ago
6

Δεν επετράπη σε 15χρονο μαθητή στη Σουηδία να ποζάρει σε σχολική φωτογραφία ενώ φορούσε σταυρό νωρίτερα μέσα στο φθινόπωρο. Ωστόσο, άλλοι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να φορούν τα δικά τους θρησκευτικά σύμβολα, ανέφερε η χριστιανική εφημερίδα «Dagen».

Σύμφωνα με τη χριστιανική εφημερίδα «Dagen», δεν επετράπη σε έναν 15χρονο μαθητή στη Σουηδία να ποζάρει σε σχολική φωτογραφία φορώντας τον σταυρό του. Παρά ταύτα, άλλοι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να φορούν τα δικά τους θρησκευτικά σύμβολα.

«Φορούσα ένα μοβ πουλόβερ με γιακά, ο σταυρός μου κρεμόταν στο εξωτερικό. Είχα μια αρκετά μεγάλη αλυσίδα και ένα μεταλλικό σταυρό με τον Ιησού πάνω του» είπε το αγόρι στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον 15χρονο, ο οποίος ήθελε να παραμείνει ανώνυμος, μια γυναίκα φωτογράφος του ζήτησε να αφαιρέσει τον σταυρό, διαβεβαιώνοντας ότι θα ήταν προσβλητικό να τον συμπεριλάβει στη φωτογραφία του σχολείου. Το αγόρι ομολογουμένως σοκαρίστηκε, αλλά υπάκουσε και έβαλε τον σταυρό στην τσέπη του.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό καταγγέλθηκε στον οργανισμό για την ισότητα «Ombudsman».

«Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μικροπράγμα. Αλλά τελικά αφορά το είδος της κοινωνίας που θέλουμε και την αξία της θρησκευτικής μας ελευθερίας» είπε ο πατέρας του παιδιού και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να αντιδράσουμε στην ”κώφωση” που υπάρχει όσον αφορά τη θρησκεία, ιδίως για τα χριστιανικά παιδιά και τους νέους».

«Αυτό θα ήταν τρομερή κατάχρηση. Αλλά όταν είναι χριστιανικό σύμβολο, τότε δεν φαίνεται τόσο επικίνδυνο» ισχυρίστηκε ο πατέρας.