Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Γιάννης Λαγός – Εξετάζεται το αίτημά του να μιλήσει στην Ευρωβουλή!
2 years, 6 months ago
6

Οι αστυνομικοί που θα τον συνοδεύουν δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, οπότε θα γίνει… μύλος!

Με μία θριαμβευτική δήλωση ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, γνωστοποίησε στους ακολούθους του στο instagram ότι η εισαγγελέας των φυλακών Δομοκού προτίθεται να του χορηγήσει άδεια προκειμένου να συμμετάσχει στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου από το Γραφείο Σύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί η απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας, καθώς δεν του ενέκριναν το αίτημά του να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμα: Σε απεργία πείνας ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός γιατί δεν τον αφήνουν να μιλάει μέσα από την φυλακή στο Ευρωκοινοβούλιο!

Η υπόθεση αφορά ουσιαστικά στην μεταγωγή του στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, προκειμένου να ασκεί τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή μέσω τηλεδιάσκεψης. Προκύπτει όμως ένα σοβαρό θέμα για την μεταφορά του: Οι αστυνομικοί που θα τον συνοδεύουν δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν στο κτίριο, καθώς  τελεί υπό καθεστώς πρεσβείας. Να μεταβεί εκεί χωρίς αστυνομικούς είναι αδύνατον, οπότε πολύ θέλουμε να δούμε τι ακριβώς θα πράξει ο εισαγγελέας φυλακών…

lagos minima