Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον Α.Γεωργούλη για παρενόχληση – Ποια είναι η Ελένη Χρονοπούλου Η Ελένη Χρονοπούλου είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου
1 year, 2 days ago
6

Η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι η γυναίκα που έχει καταγγείλει τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ για παρενόχληση.

Η κ. Χρονοπούλου εργάζεται στην Κομισιόν, ενώ υπήρξε υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, δρομολογώντας εξελίξεις με τον δημοφιλή ηθοποιό.

Οι βέλγικες αρχές έχουν καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο αίτημα άρσης της ασυλίας του και το θέμα έχει παραπεμφθεί στο νομικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα βήματα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έχει υποβληθεί για περιστατικό προ τριετίας. Όπως αναφέρει ο γνωστός ηθοποιός και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αιτήθηκε ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας ώστε να λύσει το θέμα στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το Open, οι βελγικές αρχές κάνουν έρευνα με φόντο την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη. Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι έχει γίνει αίτημα για άρση της ασυλίας από τις βελγικές αρχές. Την υπόθεση αναλαμβάνει η νομική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου και θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα στάδια για την άρση της ασυλίας ενός ευρωβουλευτή. Οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι το αίτημα για άρση της ασυλίας αφορά υπόθεση παρενόχλησης σε γυναίκα.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μέτσολα.

Γεωργούλης: Καταφανώς ψευδής συκοφαντική καταγγελία

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει: «Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές.

Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

 pronews.gr 

Αλέξης Γεωργούλης»