Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική
3 years, 23 days ago
6

Στις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία στην Ελλάδα και στην κατάσταση του συστήματος Υγείας αναφέρθηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Επιτροπής για το σχεδιασμό εντατικών ΜΕΘ, Αναστασία Κοτανίδου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Πιο αναλυτικά ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

Δώδεκα μήνες, η χώρα και όλος ο κόσμος δοκιμάζεται από μία παγκόσμια κρίση Υγείας. Οι άνθρωποι της Υγείας έχουν περάσει πολλά έναν χρόνο τώρα και δεν έχουν λυγίσει. Η ανθρώπινη υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Κοντά μας η κοινωνία, σε ένα ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης.

Ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος. Η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες σε ποσοστό 90%, 235 ΜΕΘ, σε σύνολο 265.

Παρακολουθώ την πορεία ενός μωρό 24 ημέρων, διασωληνωμένο στην ενταντική του Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να σκεφτούμε αυτήν την εικόνα, ώστε όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε και να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία.

Έχουμε 790.586 εμβολιασμούς και σήμερα θα εμβολιάσουμε πάνω από 31.000 πολίτες. Η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή.