Συγκέντρωση και πορεία στα Εξάρχεια για την εκκένωση του Πολυτεχνείου – Βίντεο
3 years, 7 months ago
6

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους, μετά την  εκκένωση του Πολυτεχνείου από την αστυνομία το μεσημέρι

Κατά τη συγκέντρωση παρατηρήθηκαν εικόνες συγχρωτισμού, ένω έγιναν τουλάχιστον 10 προσαγωγές και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Υπήρχαν, δε, πολλοί συγκεντρωμένοι που δεν φορούσαν μάσκεςΕπεισόδια δεν σημειώθηκαν, ωστόσο διαδηλωτές άναψαν φωτιά που δεν πήρε διαστάσεις.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διεμήνυσε ότι «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο, καθώς και ότι η αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τον νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον περίβολο του ιστορικού κτιρίου του Μετσοβίου και προσήγαγαν 38 άτομα που είχαν μπει από νωρίς το πρωί στο Πολυτεχνείου με στόχο να μείνουν εκεί, ενόψει της επετείου.

Ταυτοχρονα έγινε επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου έγιναν άλλες 24 προσαγωγές. Στις 15:30 η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και όλοι οι προσαχθέντες οδηγούνται στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε όλους τους προσαχθέντες θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν σε ταυτοποιήσεις των ατόμων που συγκεντρώθηκαν τόσο στου Ζωγράφου όσο και στο ΕΜΠ της Πατησίων.

protothema.gr