Συγκλονιστικό βίντεο: Η τεράστια καταστροφή στον ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Σάμο από ψηλά
3 years, 5 months ago
6

Ένα συγκλονιστικό βίντεο πάνω από τον μισογκρεμισμένο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νέο Καρλόβασι της Σάμου τράβηξε με τη βοήθεια drone ο Νίκος Χατζηιακώβου.

Η άνω των 100 ετών εκκλησία, ο κέντρικός ναός της πόλης, υπέστη τεράστιες ζημιές στον καταστροφικό σεισμό της Παρασκευής, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αποχαιρετούν, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, γονείς, μαθητές, φίλοι και καθηγητές τον 17χρονο Άρη, ο οποίος μαζί με τη 15χρονη Κλαίρη βρήκαν τραγικό θάνατο από την πτώση τοιχίου μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στο νησί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή του μεγάλου σεισμού βρέθηκε στη Σάμο να συντονίζει τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού έγραψε σήμερα στο Facebook: «Η Σάμος μετράει τις πληγές της, άντεξε και θα ξαναγεννηθεί! Μέσα από τα δάκρυα και τις προσευχές για τις αδικοχαμένες ψυχές που έφυγαν, μέσα από το σθένος, το κουράγιο αλλά και την επιμονή των περήφανων Σαμιωτών να μεταμορφώσουν τα συντρίμια τους σε μια νέα μέρα, μια νέα ευκαιρία, μια νέα πορεία για το όμορφο νησί.

Ο κρατικός μηχανισμός έδειξε τα αντανακλαστικά του. Όλα όσα έπρεπε, έγιναν στην ώρα που έπρεπε, όλοι όσοι έπρεπε, είμασταν εκεί στην ώρα που έπρεπε. Και παραμένουμε δίπλα τους, μαζί τους, εκεί. Η δική τους αγωνία, το δικό μας στοίχημα ευθύνης…».

Πηγή: samosvoice.gr