Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Έκτακτο κάλεσμα για αιμοδοσία από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
1 year, 28 days ago
6

Έκτακτο κάλεσμα για αιμοδοσία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με αποτέλεσμα 38 νεκρούς και 66 τραυματίες απεύθυνε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνεται ότι «το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας έχει κινητοποιηθεί πλήρως αυτές τις δύσκολες στιγμές για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, είναι επιτακτικό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα».

Σε αυτό το πλαίσιο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν ποια αιμοδοσία βρίσκεται στην περιοχή τους στον διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. 

«Η αλληλεγγύη, είναι το πιο κρίσιμο όπλο μας τις δύσκολες στιγμές, ο παράγοντας «άνθρωπος» μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος για άλλη μια φορά» καταλήγει η ανακοίνωση.