Σύψας: «Εάν δεν κάνετε ότι πρέπει σε λίγες μέρες θα γίνουμε Ιταλία»
3 years, 5 months ago
6

Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, προκειμένου να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο.

Ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, παραδέχτηκε ότι η Αττική βρίσκεται στο πορτοκαλί χρώμα και είναι πολύ κοντά να βρεθεί στο κόκκινο, δηλαδή σε ένα νέο lockdown.

Κρούσματα στην Αττική: Αυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως αυτό θα κριθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς οι υγειονομικές αρχές περιμένουν να δουν αν αποδώσουν και εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που ελήφθησαν την Παρασκευή.

«Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες γιατί περιμένουμε να δούμε αν αποδώσουν τα νέα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως εάν οι πολίτες δεν κάνουν ό,τι πρέπει, τότε είναι πιθανό στην Ελλάδα σύντομα, να ζήσουμε εικόνες Ιταλίας και «εικόνες Μπέργκαμο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με καταστροφή για την οικονομία συνολικά και γι’ αυτό εξέφρασε την ευχή κάτι τέτοιο να μη συμβεί.

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ επανέλαβε την ανάγκη χρήσης μάσκας και τόνισε ότι πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πώς θα κινηθεί η διαδικασία παραγωγής εμβολίου.

Lockdown σε πλατείες και πάρκα: Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

«Η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο και προστατεύει γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις» κατέληξε ο καθηγητής.
Υπενθυμίζεται σήμερα καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ, όσον αφορά τα κρούσματα της πανδημίας στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 453 νέα περιστατικά.

Από τα νέα κρούσματα, τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου), 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και 127 στην Αττική.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.595, εκ των οποίων το 55,8% άνδρες, ενώ 2.618 (16,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.592 (42,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Πηγή: ant1news.gr