Σύψας: Η πανδημία μάς πιέζει νωρίς, είναι μόλις Οκτώβριος
3 years, 7 months ago
6

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

«Έχουμε μεγάλη επιδημιολογική πίεση αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, σε κλειστές δομές όπως είναι δομές μεταναστών, εργοστάσια και γηροκομεία. Η πίεση συμβαίνει νωρίς, είναι μόλις Οκτώβριος και έχουμε μπροστά μας χειμώνα και τα πράγματα θα δυσκολέψουν», είπε. Τόνισε δε την ανάγκη η πανδημία να περιοριστεί τώρα, πριν μπούμε στον Χειμώνα.

«Το μεγαλύτερο όπλο είναι αυτό που είχαμε τον Μάρτιο και το 1918 με την ισπανική γρίπη, και είναι να κρατάμε απόσταση από τους γύρω μας. Είναι επίσης να φοράμε μάσκα, να απολυμαίνουμε τα χέρια μας και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό” σημείωσε. “Δυστυχώς δεν έχουμε κάμψη στην Αττική, έχουμε τριψήφια κρούσματα κάθε ημέρα, έχουμε αρκετές διασωληνώσεις. Πρέπει όλοι μαζί να εντείνουμε την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε δε την περίπτωση της διασποράς του ιού εντός του Λευκού Οίκου ως το πιο τρανταχτό παράδειγμα για το πού μπορεί να οδηγήσει η μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αναφορικά με το πόσο αναμένεται να διαρκέσει η πανδημία, ο κ. Σύψας εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος, ωστόσο από την Άνοιξη του 2021 θα υπάρξει θεαματική βελτίωση.