ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις Μπέου κατά Κασσελάκη
9 months, 7 days ago
6

Tην παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, πηγές από την Κουμουνδούρου ανέφεραν:

«Περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατα προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατα τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη).

Εμείς θεωρούνε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτο που είχε κάνει ο Αμβροσιος!

Δεν ειναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως»

Σύμφωνα με πηγές από την εισαγγελία αυτά τα αδικήματα διώκονται κατ΄έγκληση και όχι αυταπαγγέλτως, δηλαδή πρέπει να γίνει μήνυση.

Επίθεση Μπέου σε Κασσελάκη

Χυδαία επίθεση εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, επιδιδόμενος σε ομοφοβικό παραλήρημα στην πρώτη ομιλία του μετά την επανεκλογή του.

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες του Βόλου, έστρεψε τα «βέλη» του κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε πως θα ήθελε δύο αγόρια.

«Δηλαδή τι θέλεις να πεις εσύ τώρα με τα κανάλια που σε προβάλουν; Ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π@@στ@δ@ς;» είπε ο Αχιλλέας Μπέος σχολιάζοντας την παραπάνω τοποθέτηση.

Δείτε βίντεο με όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος:

Μάλιστα, κάποια από τα κανάλια που μετέδιδαν ζωντανά τις δηλώσεις του, διέκοψαν τη σύνδεση.

Η αντίδραση Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα και σημείωσε ότι ήταν ένα πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει μια νεά προοδευτική παράταξη που να μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο. «Το βλέπετε σε πολλές περιοχές, το βλέπετε και στη Θεσσαλία, όπου ο παντοδύναμος περιφερειάρχης δεν έχει εκλεγεί».

«Υπάρχουν ευκαιρίες για να χτίσουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, θα πρέπει να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που είπε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, ανανέωση χθες», ανέφερε.

«Το κόμμα μας είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες που θέλουν να προσφέρουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για να χτιστεί η ανανέωση. «Αρχίζουμε από αύριο την ανανέωση του δυναμικού μας».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Μπέου, ανέφερε ότι περιμένει από τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.