Τα εννιά ραντεβού που «δείχνουν» εμπλοκή της μητέρας της 12χρονης – Επιχειρηματίες και δικηγόροι οι υποψήφιοι βιαστές
1 year, 5 months ago
6

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την φρικιαστική υπόθεση με τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να εντοπιστούν όλοι όσοι είχαν εμπλοκή στην υπόθεση με οποιονδήποτε τρόπο.

Ένα από τα πρόσωπα, του οποίου η εμπλοκή δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί είναι της μητέρας της 12χρονης κοπέλας. Η 37χρονη γυναίκα αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε με την κόρη της όλο αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, τα στοιχεία που βλέπουν τα φως της δημοσιότητας είναι πέρα για πέρα επιβαρυντικά για την 37χρονη γυναίκα, η οποία έχει προφυλακιστεί.

Αν και η 12χρονη -μέχρι στιγμής- δεν έχει κατηγορήσει την μητέρα της για την όλη υπόθεση, το ερώτημα που επανέρχεται στο προσκήνιο είναι εάν η 37χρονη γνώριζε τι γινόταν και συγκάλυπτε  τον βιαστή και προαγωγό της κόρη της ή εξέδιδε η ίδια την 12χρονη για λίγα μόνο ευρώ όπως υποστηρίζει άλλωστε και το κατηγορητήριο.

«Είχε κλείσει εννέα ραντεβού»

Σύμφωνα λοιπόν με το κατηγορητήριο, υπάρχουν εννέα πρόσωπα που φέρονται να έχουν δώσει χρήματα στη μητέρα. ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και ο Γιάννης Σοφιανίδης, αλλά και ο 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης.

«Εξώθησε την κόρη της στην πορνεία σε εννέα πελάτες. Ήταν συνδιαχειρίστρια στο Blindchat, μέσω του οποίου εξωθείτο στην πορνεία η 12χρονη» αναφέρεται στο σκεπτικό της ανακρίτριας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή εμφανίζεται να λειτουργεί ο λογαριασμός της 12χρονης στο chat μέσω σταθερού IP που βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας, ενώ υπάρχουν 8-9 αναφορές της 12χρονης προς τους συνομιλητές στο chat να βάλουν «τα χρήματα στο λογαριασμό της μαμάς της». 

Από την πλευρά της, η μητέρα της 12χρονης στην απολογία της ισχυρίστηκε πως «να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Έναν μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω».

Αυτοί είναι οι 212 άνθρωποι που μιλούσαν με την 12χρονη

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», οι άνθρωποι που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα είναι στην πλειοψηφία τους κάτω των 45 ετών. Ωστόσο, ανάμεσα τους υπάρχουν άτομα ηλικίας 60 ετών, ενώ οι νεότεροι είναι 20 ετών.

Η αστυνομία γνωρίζει πλέον την ηλεκτρονική ταυτότητα των υπολογιστών ή άλλων συσκευών (IP) και των 212 χρηστών της εφαρμογής. Παράλληλα, έχουν τα e-mails, και τα ψευδώνυμα (usernames) που χρησιμοποιούσαν, ενώ πέντε χρήστες είχαν καταχωρημένο και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους.

Όπως προκύπτει από τα προφίλ που είχαν στην εφαρμογή, δήλωναν μηχανικοί, σεφ, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ και δικηγόροι. Οι περισσότεροι, όταν αντιλήφθηκαν ότι μιλούσαν με κορίτσι 12 ετών, διέκοψαν τις συνομιλίες, αλλά η Αστυνομία έχει στη λίστα της και αυτούς που δεν διέκοψαν αλλά αντάλλαξαν αριθμό τηλεφώνου, επικοινώνησαν μέσω viber ή what’sApp και πήγαν στο ραντεβού με την ανήλικη.

Η ανήλικη έχει καταθέσει ότι βιάστηκε μέσα σε αυτοκίνητο από συνολικά 11 άτομα. Τα τέσσερα έχουν ήδη εντοπιστεί, συνεπώς αναζητούνται άλλοι επτά βιαστές του παιδιού. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες τρεις άνδρες ηλικίας 48, 57 και 66 ετών μετέβησαν αυτοβούλως στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής και κατέθεσαν πως συνομιλούσαν με το κορίτσι, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών.

Τα άτομα αυτά φαίνεται να είχαν ανταλλάξει και τηλεφωνικούς αριθμούς με την 12χρονη και αυτό που εξετάζεται τώρα από τις Αρχές είναι εάν την είχαν συναντήσει.