Tα συλλυπητήρια της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού για την απώλεια του Γιάννη Βογιατζή
10 months, 14 days ago
6

Η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη για την απώλεια του δημοφιλούς τραγουδιστή.

«Μια από τις λαμπρότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, ένας ευγενής και χαριτωμένος, πάντοτε χαμογελαστός, άνθρωπος, ο Γιάννης Βογιατζής υπήρξε από τους αγαπημένους και ιδιαίτερα σεβαστούς τραγουδιστές, τόσο στο κοινό, όσο και μεταξύ των συναδέλφων του. Αν και ο ίδιος έλεγε ότι βρέθηκε στον χώρο του θεάματος σχεδόν από τύχη, το πηγαίο ταλέντο του, ο μοναδικός τρόπος ερμηνείας και η καταπληκτική φωνή του, μάγεψαν, επί δεκαετίες, τους ακροατές του στις μουσικές πίστες, στο ραδιόφωνο, στα πλατό των κινηματογραφικών στούντιο, στη σκηνή του θεάτρου» αναφέρει σε δήλωσή της  η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την απώλεια του τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή.

Δύο φορές βραβευμένος, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, μόνος ή και ντουέτο με τη σπουδαία Τζένη Βάνου, ερμήνευσε, αξέχαστα, ένα πλήθος σημαντικών τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα, για  ελληνικές ταινίες, αλλά  και συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Κώστα Κλάββα, του Γιώργου Μουζάκη, Κώστα Καπνίση, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Τόλη Βοσκόπουλου. Κορυφαία η ερμηνεία  του  στην «Ομορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, στην ιστορική παράσταση του θεάτρου «Παρκ». Οι ηχογραφήσεις της γλυκιάς, μελωδικής φωνής του και τα πλάνα των ταινιών που έχουν καταγράψει τις υπέροχες ερμηνείες του, θα συνεχίσουν να μας θυμίζουν τη μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Βραβευμένος δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Βογιατζής ευτύχησε να έχει την ευρύτατη αποδοχή τόσο του κόσμου όσο και των κριτικών. Μεσουράνησε τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 ενώ έγινε πολύ δημοφιλής χάρη και στο πέρασμά του από τον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Μουζάκη, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση και άλλους, ενώ, καθότι φανατικός Παναθηναϊκός τραγούδησε τον ύμνο της αγαπημένης του ομάδας. Αποχαιρετούμε τον δημοφιλή και ταλαντούχο αυτόν καλλιτέχνη και θα έχουμε για πάντα τα τραγούδια του να μας συντροφεύουν. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».