Ταύρος: Πώς έγινε το ατύχημα με τον ανήλικο που παρασύρθηκε από τον προαστιακό – Τι καταγγέλουν κάτοικοι
1 year, 17 days ago
6

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ανήλικος που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του προαστιακού στην περιοχή του Ταύρου.

Διασωληνωμένο νοσηλεύεται το 16χρονο αγόρι το οποίο χτυπήθηκε από συρμό του προαστιακού, το βράδυ της Παρασκευής, στον Ταύρο.

Το ατύχημα συνέβη στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, στο ύψος της Μηθύμνης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο ανήλικος εισήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή όταν κατέβηκαν οι μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας και αγνοώντας τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου που του σφύριζε να απομακρυνθεί, όσο και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που έφτανε στο σημείο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

Το αγόρι ανασύρθηκε από τις ράγες με τραύμα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο «Τζάνειο», όπου και παραμένει διασωληνωμένο.

 «Είναι αφύλαχτη διάβαση»

Μάλιστα, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, ενώ από τη διάβαση που υπάρχει περνούν καθημερινά δεκάδες παιδιά καθώς στην περιοχή υπάρχουν φροντιστήρια και γήπεδα. «Είναι αφύλαχτη διάβαση δίχως φωτισμό» ανέφεραν περίοικοι ενώ επισήμαναν πως δεν υπάρχει κάποιο φανάρι ώστε να ειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τη διέλευση τρένου.

Όπως καταγγέλλει πολίτης στο Κontra News, μέχρι πρόσφατα υπήρχαν εκπαιδευμένοι φύλακες του ΟΣΕ οι οποίοι λόγω των περικοπών έχουν αντικατασταθεί με εταιρία security η οποία κάνει ελλιπή φύλαξη, τονίζοντας μάλιστα ότι οι μπάρες σε πολλές περιπτώσεις μένουν ανοιχτές με αποτέλεσμα οι συρμοί να περνούν χωρίς προειδοποίηση.

Προανάκριση διεξάγει η Αστυνομία για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση για τις συνθήκες του ατυχήματος εξέδωσε, το βράδυ της Παρασκευής (07/04), και η Ελληνική Αστυνομία.

Χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται: «Από τα – μέχρι στιγμής – στοιχεία, αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος που έλαβε χώρα λίγα λεπτά μετά τις 20.00 της 7ης Απριλίου 2023, πλησίον της σιδηροδρομικής διάβασης στην περιοχή του Ταύρου, αναφέρονται τα κάτωθι: Ανήλικος, ευρισκόμενος πλησίον της σιδηροδρομικής διάβασης, όταν κατέβηκαν οι μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας, εισήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή, αγνοώντας τόσο τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου που του σφύριζε να απομακρυνθεί όσο και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που έφτανε στο σημείο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί. Άμεσα διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο».

real.gr