Ταύρος: Πώς έγινε το ατύχημα με τον Προαστιακό – Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο που παρασύρθηκε
1 year, 17 days ago
6

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον 16χρονος ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής (07/04) παρασύρθηκε από συρμό του προαστιακού στην περιοχή του Ταύρου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στο «Τζάνειο».

Συγκεκριμένα, ο έφηβος φέρει τραύμα στο κεφάλι και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει και κακώσεις σε όλο του το σώμα. Οι γιατροί κάνουν εξετάσεις, γιατί φοβούνται εσωτερική αιμορραγία, ενώ υπεβλήθη και σε αξονική τομογραφία.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το περιστατικό σημειώθηκε στις οδούς Μηθύμνης και Κωνσταντινουπολεως, όταν το 16χρονο παιδί παρασύρθηκε από τον προαστιακό στην προσπάθειά του να περάσει από αφύλακτη διάβαση. Επίσης, το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση στις 20:05 από τον σταθμάρχη του Ρέντη και, στις 20:12, έσπευσε ασθενοφόρο στο σημείο, το οποίο διεκόμισε το παιδί στο «Τζάνειο».

Στο σημείο έσπευσαν, ακόμα, και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα, αλλά δεν προέβησαν σε κάποια ενέργεια, καθώς ο 16χρονος δεν είχε εγκλωβιστεί. Προανάκριση διεξάγει η Αστυνομία για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του προαστιακού ανέφερε στην Τροχαία πως ο νεαρός πετάχτηκε με αποτέλεσμα να μην προλάβει να ακινητοποιήσει το τρένο.

Τι αναφέρει η Αστυνομία για το ατύχημα στον Ταύρο

Ανακοίνωση για τις συνθήκες του ατυχήματος εξέδωσε, το βράδυ της Παρασκευής (07/04), και η Ελληνική Αστυνομία.

Χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται: «Από τα – μέχρι στιγμής – στοιχεία, αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος που έλαβε χώρα λίγα λεπτά μετά τις 20.00 της 7ης Απριλίου 2023, πλησίον της σιδηροδρομικής διάβασης στην περιοχή του Ταύρου, αναφέρονται τα κάτωθι:

Ανήλικος, ευρισκόμενος πλησίον της σιδηροδρομικής διάβασης, όταν κατέβηκαν οι μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας, εισήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή, αγνοώντας τόσο τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου που του σφύριζε να απομακρυνθεί όσο και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που έφτανε στο σημείο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί. Άμεσα διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο».