Τέμπη: «Από το δεν φταίει κανείς, ήταν κακιά στιγμή» στο «είμαι στο πλευρό σας» ένας Καραμανλής δρόμος
2 months ago
6

Προκλητική, δήλωση με αφορμή τον έναν χρόνο από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους έκανε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο άνθρωπος που στην εξεταστική για το «έγκλημα», τα φόρτωσε όλα στο ανθρώπινο λάθος και την κακιά στιγμή, εξοργίζοντας τους συγγενείς των θυμάτων, κάνει λόγο για «προσωπική οδύνη» για τα θύματα και αναφέρει για τους συγγενείς ότι «έχουν και θα έχουν πάντα τον σεβασμό μας».

Ο  πολιτικός που στην εξεταστική, τα φόρτωσε όλα στο ανθρώπινο λάθος εξοργίζοντας τους συγγενείς των θυμάτων αναφέρει ότι «έχουν και θα έχουν πάντα τον σεβασμό μας»

Ο πολιτικός που είχε την περίοδο του δυστυχήματος την ευθύνη των σιδηροδρόμων και όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα είχε ενημερωθεί για τις τραγικές ελλείψεις και τα κενά ασφαλείας, θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε με την πολιτική ευθύνη, όταν παραιτήθηκε από υπουργός.

«Η συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης, με οδήγησαν εκείνη την ημέρα στην άμεση παραίτηση», λέει ο άνθρωπος που παρά την κατακραυγή έβαλε υποψηφιότητα και εξελέγη βουλευτής.

Η δήλωση Καραμανλή

Όλη η δήλωση του Κώστα Καραμανλή αναφέρει:

«Ένα χρόνο μετά, η σκέψη όλων μας δεν μπορεί να φύγει από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Η προσωπική μου οδύνη και η συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης, με οδήγησαν εκείνη την ημέρα στην άμεση παραίτηση.

Όμως, η σκέψη μου δεν θα φύγει ποτέ από τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, τους τραυματίες και τους επιβάτες που βίωσαν την τραγωδία, και βέβαια τους συγγενείς των θυμάτων.

Κανένας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο που βιώνουν, έχουν και θα έχουν πάντα τον σεβασμό μας».