Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Προετοιμασίες και αυξημένα μέτρα για την κηδεία – Ποιοι θα παρευρεθούν
1 year, 4 months ago
6

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Αυξημένη είναι και η φύλαξη στο Τατόι, όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η λίστα των παρισταμένων δεν έχει ακόμα κλείσει, όμως, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», περίπου 200 άτομα θα μπορέσουν να βρεθούν εντός της Μητρόπολης λόγω και των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό.

Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρακολουθούν από κοντά τις πυρετώδεις εργασίες στο Τατόι ώστε να είναι όλα έτοιμα έως τη Δευτέρα για την ταφή του πατέρα τους.

Όσον αφορά στους προσκεκλημένους από τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, τα Μέσα Ενημέρωσης της Ισπανίας επιβεβαίωσαν ότι εκτός από την βασιλομήτορα Σοφία της Ισπανίας και την Ειρήνη, τις δύο αδελφές του τέως βασιλιά που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, το «παρών» στην κηδεία θα δώσει όλη η βασιλική οικογένεια: Ο βασιλιάς Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια, οι δύο αδελφές του, πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα, αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Άμπου Ντάμπι,

Όσον αφορά στην εκπροσώπηση του βρετανικού βασιλικού οίκου, το τοπίο δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, παρότι γνωρίζουμε ότι για λόγους πρωτοκόλλου δεν θα δώσει το «παρών» ο βασιλιάς Κάρολος.

Ανοιχτό είναι ωστόσο το ενδεχόμενο την οικογένειά του να εκπροσωπήσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ενώ αυξημένες πιθανότητες να παρευρεθούν έχουν επίσης και τα αδέλφια του Καρόλου, πριγκίπισσα Άννα και Έντουαρντ, κόμης του Ουέσεξ.

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας, από όπου προέρχεται η σύζυγος του Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, όλα δείχνουν ότι θα εκπροσωπηθεί από την ίδια τη βασίλισσα Μαργκρέτε, ενώ σε κάθε περίπτωση στην Αθήνα θα βρεθεί ο διάδοχος πρίγκιπας Φρειδερίκος.

Εκπροσώπους αναμένεται να στείλουν επίσης οι ενεργοί βασιλικοί οίκοι της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου και οι πρώην οίκοι των χωρών των Βαλκανίων, ενώ από το Λουξεμβούργο αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο μέγας δούκας της χώρας Χένρι.