«Θα νικήσουμε» λέει η πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων της Αρμενίας, Μαρία Λαζαρέβα
3 years, 5 months ago
6

Η Μαρία Λαζάρεβα, πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων της Αρμενίας και Πόντια στη καταγωγή, δίνει τη δική της μάχη μαζί με άλλες γυναίκες και συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους στρατιώτες. 

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ την περασμένοι Κυριακή, οι γυναίκες των ελληνικών κοινοτήτων συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα. Οπως αναφέρει ηη ίδια στο newsit.gr, οι συγκρούσεις έχουν μεταφερθεί και στα χωριά της περιοχής Βαρντενίς,στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν:

 

«Όπως διαβάζετε στις ειδήσεις οι εχθροπραξίες γίνονται όχι μόνο στον Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά και στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν. Χθες βομβάρδισαν τα χωριά της περιοχής Βαρντενίς, η οποία βρίσκεται στην Αρμενία. Πολλοί εθελοντές πάνε στα σύνορα και στην πρώτη γραμμή, με σκοπό να πολεμήσουν. Αρχικά είχαν καλέσει τους άνδρες από 18 μέχρι 55 ετών, όμως ως εθελοντές έχουν πάει και μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν στρατιωτική εμπειρία και θέληση. 

Από την Κυριακή εδώ στην πρωτεύουσα της Αρμενίας συγκεντρώνουμε φάρμακα, ρούχα και τρόφιμα για να τα στείλουμε στα σύνορα. Είμαστε αισιόδοξοι και ενθουσιασμένοι πως θα καταφέρουμε να νικήσουμε, άσχετα αν στον πόλεμο μπήκε μετά το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία.

Στο στρατό του Αζερμπαϊτζάν συμμετέχουν και στρατιώτες από την Συρία και από το Πακιστάν. Εμείς πολεμάμε μόνοι μας μόνο Αρμένιοι με τις εθνικές μειονότητες. Πολλοί Έλληνες της Αρμενίας συμμετέχουν στον πόλεμο με τον στρατό, αλλά και ως εθελοντές. Εμπιστευόμαστε τον δυνατό στρατό μας, αλλά και το ηρωικό μας πνεύμα. Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά», λέει.

[newsbreak.gr]