Θεσσαλονίκη: Αλυσίδα μαγειρείων που αναστέλλει τη λειτουργία της λόγω της πανδημίας προσφέρει 5.000 μερίδες φαγητού
3 years, 7 months ago
6

Δεκάδες μαγειρευτά φαγητά όπως κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, μουσακά και άλλα θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν την Πέμπτη (12/11) οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Οι εν λόγω μερίδες θα διανεμηθούν στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας αλυσίδας μαγειρείων, που λόγω αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων της, εξαιτίας της πανδημίας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα που είχε ήδη προμηθευτεί.

«Με αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης, τα καταστήματα μας αύριο θα μοιράσουν δωρεάν φαγητό», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπεύθυνος της αλυσίδας «Το ταψί της μαμάς», Ευριπίδης Τζιμόπουλος, επισημαίνοντας ότι θα μοιραστούν 5.000 μερίδες φαγητού, «από τις 12:00 μέχρι να κλείσουν τα καταστήματα» καθώς σκοπός της επιχείρησης είναι «να δώσουμε σε όλους όσους θα έρθουν φαγητό».

Ο κ. Τζιμόπουλος τόνισε ότι «η πανδημία έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στην εστίαση, επηρεάζοντας τον τρόπο που εργαζόμαστε και λειτουργούμε», γι’ αυτό και, όπως εξήγησε, «όλες αυτές οι πρωτοφανείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν μας ανάγκασαν να αναστείλουμε τη λειτουργία και να κλείσουμε όλα τα καταστήματα μας: πέντε λιανικής πώλησης και το εργαστήριο χονδρικής».

«Έχουμε πτώση τζίρου 70%, πάγια έξοδα δυσβάσταχτα, δεν μπορούμε να παραμείνουμε ανοιχτά», ανέφερε ο κ. Τζιμόπουλος, σημειώνοντας πως από την πανδημία δεν πλήττονται μόνο τα καταστήματα εστίασης, αλλά όλη η αλυσίδα των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον χώρο.

«Μαζί με εμάς δυσκολεύονται πολύ και οι προμηθευτές που ήδη είχαν προμηθευτεί από τους παραγωγούς προϊόντα, τα οποία διέθεταν στα καταστήματα μας», εξήγησε.