Θεσσαλονίκη – Επτά αλλοδαποί ζούσαν τον εφιάλτη στα χέρια απαγωγέων
14 days ago
6

Απελευθερώθηκαν επτά αλλοδαποί που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους και για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, οι επτά άνθρωποι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας, σε δασική περιοχή κοντά στον οικισμό Νυμφόπετρα, ενώ χθες συνελήφθησαν τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αλλοδαποί ηλικίας 22, 20 και 28 ετών.

Εις βάρος τους, σύμφωνα με την αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Αρπαγής», της «Σωματικής Βλάβης» και της «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας».

Το κύκλωμα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, διευκόλυνε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στην Ελλάδα, ενώ μερικά μέλη του αναλάμβαναν τον ρόλο του «φύλακα» και κρατούσαν άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, τα απειλούσαν και τους προκαλούσαν σωματικές βλάβες απαιτώντας χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Από τις Αρχές κατασχέθηκαν ένα ξύλο – κοντάρι, δύο μαχαίρια, μεταλλικό καλέμι, δύο τετράδια με σημειώσεις και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

in.gr