Θεσσαλονίκη: Έβγαλε βόλτα τον σκύλο του και βρέθηκε μαχαιρωμένος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ
1 year, 10 months ago
6

Ένα περίεργο περιστατικό το οποίο συνέβη το περασμένο Σάββατο μέσα στο πρώην στρατόπεδο “Μέγας Αλέξανδρος” στους Αμπελοκήπους στη Θεσσαλονίκη, έχει θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, makthes.gr, ένας άνδρας, ο οποίος συχνάζει στο πρώην στρατόπεδο πηγαίνοντας βόλτα τα σκυλιά του επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά έναν άλλον άνδρα. Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και το θύμα μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου, μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την οποία εξήλθε το μεσημέρι της Τρίτης.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως και η Ελληνική Αστυνομία, με την υπόθεση να βρίσκεται προς το παρόν, στην ευθύνη του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων.

Κάτοικος της περιοχής, η οποία μίλησε στο makthes.gr, είπε πως «ο θύτης είναι γνωστός στην περιοχή. Συχνάζει στο πρώην στρατόπεδο και έχει προσελκύσει τα βλέμματα πολλών καθώς συνηθίζει να μεταφέρει εκεί και να διασκορπά ποσότητες ωμών κρεάτων για τροφή στα σκυλιά. Ωστόσο τα περισσότερα εκεί, είναι δεσποζόμενα κι αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις γιατί ορισμένοι διαπίστωσαν ότι κάποιες από αυτές τις ποσότητες κρεάτων ήταν ακατάλληλες και επικίνδυνες για τα ζώα».

Σύμφωνα με άλλη κάτοικο της περιοχής, ο θύτης «πολλές φορές, μεταφέρει κρέατα ακόμη και σε τσουβάλι και πολλά απ’ αυτά είναι τελείως αλλοιωμένα». Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις εκδοχές που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιώντας κάποιες πρώτες μαρτυρίες, είναι ότι ο θύτης επιδίωξε με τρόπο επίμονο να δώσει τροφή στον σκύλο του θύματος και όταν ο τελευταίος αρνήθηκε, εκείνος τον μαχαίρωσε. Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. δεν γνωρίζει προς το παρόν τα στοιχεία του θύτη, γι’ αυτό και δεν έχει προβεί σε σύλληψη.

Τι δήλωσε η δικηγόρος του θύματος

Η Αρετή Σκουνάκη, δικηγόρος του θύματος δήλωσε ότι ο πελάτης της δέχθηκε αναίτια επίθεση, πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου από τον θύτη ο οποίος τον τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.

«Είναι γνωστός στην περιοχή, πρόκειται για ένα περιθωριακό άτομο το οποίο έχει ενοχλήσει πολύ κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Σκουνάκη σημείωσε ότι ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ακόμη στο Α.Τ. Αμπελοκήπων. «Μόλις μπορέσει ο πελάτης μου να δώσει κατάθεση στη συνέχεια θα κριθεί εάν η υπόθεση θα μεταβιβαστεί στην Ασφάλεια και στην Εισαγγελία προκειμένου να εξεταστεί εάν πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ή για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Το περιστατικό δεν είναι σε γνώση του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου «δεν γνωρίζω το περιστατικό, από σας το ακούω. Αλλά ούτε και έχει γίνει κάποια καταγγελία στο δήμο το προηγούμενο διάστημα για άτομο το οποίο προκαλεί με τη συμπεριφορά του».

Ο κ. Κυρίζογλου τονίζει ότι ο δήμος έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις στο πρώην στρατόπεδο “Μέγας Αλέξανδρος” ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους για περιπάτους, αθλητισμό και ψυχαγωγία. “Μάλιστα συχνά το επισκέπτομαι κι εγώ ο ίδιος προκειμένου να διαπιστώσω ότι όλα είναι εντάξει. Επίσης το βράδυ έχουμε βάλει και φύλακα για να αποτρέψουμε τυχόν παραβατικές συμπεριφορές”.

enikos.gr