Θεσσαλονίκη: Εξωτερική λιτανεία με Θεία Κοινωνία στο προαύλιο
3 years, 5 months ago
6

Δεκάδες πιστοί, φορώντας μάσκες, συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου για τη Λιτανεία των εικόνων. Ωστόσο, έλαβαν κανονικά τη Θεία Κοινωνία, παρά την έξαρση των κρουσμάτων.

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου η Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παραμονή του εορτασμού του πολιούχου της πόλης.

Δεκάδες πιστοί, φορώντας μάσκες, συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό για να παρακολουθήσουν την τελετή. Στις πόρτες της εκκλησίας, υπάλληλοι του ναού απαγόρευαν την είσοδο σε πιστούς, εφόσον συμπληρωνόταν το ανώτατο όριο των 50 ατόμων μέσα στον χώρο.

Η λιτανεία των εικόνων έγινε στο προαύλιο, υπό τη θέα των κινητών των πιστών που βιντεοσκοπούσαν ή μετέδιδαν ζωντανά την τελετή. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητρόπολης η λιτανεία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εντός του ναού, ωστόσο λόγω της έξαρσης κρουσμάτων, τελικά μετατράπηκε σε εξωτερική.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι πιστοί έλαβαν τη Θεία Κοινωνία και αντίδωρο έξω από την εκκλησία.

Το πρωί της Δευτέρας θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Δοξολογία, βάσει του προγράμματος, θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορονοιού.