Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 39χρονος που πυροβόλησε επίδοξο διαρρήκτη
1 year, 3 months ago
6

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ν. Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 2.700 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον 39χρονο, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε στο πόδι 37χρονο επίδοξο διαρρήκτη, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, ενώ του αναγνωρίστηκε ότι τέλεσε την πράξη καθ’ υπέρβαση των ορίων νόμιμης άμυνας, από δόλο.

Ακόμη του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως τελούσε σε νόμιμη άμυνα. Ανέφερε ότι δεν στόχευσε στον Αλβανό και ότι πυροβόλησε για εκφοβισμό.

«Κοιμόμουν στο υπόγειο όπως συνηθίζω. Ξύπνησα από το έντονο γάβγισμα του σκύλου. Είδα μια σκιά έξω από το σπίτι και πήρα την καραμπίνα που είχα δίπλα μου. Δεν είχα το κινητό κοντά μου. Άνοιξα την πόρτα και είδα κάποιον να κρατάει κατσαβίδι. Τρόμαξα, ένιωσα ότι απειλούμαι και πυροβόλησα χαμηλά», ανέφερε στην απολογία του.

Ο 37χρονος τραυματίας φέρεται ότι αποπειράθηκε να μπει στο σπίτι του 39χρονου, ο οποίος τον αντιλήφθηκε και τον πυροβόλησε μια φορά στο πόδι με κυνηγετική καραμπίνα, που κατέχει νόμιμα.

Ο 37χρονος Αλβανός τραυματίστηκε από δύο σκάγια στην κνήμη και μετά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο, απελάθηκε στην Αλβανία.