Θεσσαλονίκη: Καταδίωκε την πρώην σύντροφο του και καταδικάστηκε – «Βίωνα τον τρόμο» κατέθεσε η 23χρονη
1 year, 4 months ago
6

Συνολική φυλάκιση 12 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 30χρονο ο οποίος φέρεται πως παρακολουθούσε, καταδίωκε με επιμονή και έστελνε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο, μέσω των κοινωνικών δικτύων, στην 23χρονη πρώην σύντροφό του, μετά το χωρισμό τους.

Τα επίδικα περιστατικά εκτυλίχθηκαν από τα μέσα του 2020 έως τις αρχές του 2021.

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για απειλή με καταδίωξη, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για εξύβριση. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, υπό τον όρο μη προσέγγισης της παθούσας.

«Ήρθε έξω από το σπίτι μου και έσκασε τα λάστιχα στο αυτοκίνητο της μητέρας μου. Είχε δημιουργήσει 16 προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με παρακολουθούσε. Ερχόταν στην εξοχική κατοικία μας, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, και με έψαχνε. Μια φορά πήδηξε την περίφραξη του σπιτιού και χτυπούσε με αιχμηρό αντικείμενο το παντζούρι ενώ εμείς ήμασταν μέσα. Βίωνα τον τρόμο κάθε μέρα» κατέθεσε η κοπέλα, επισημαίνοντας ότι η ίδια και μέλη της οικογένειας της έχουν καταθέσει 9 μηνύσεις εναντίον του κατηγορούμενου ενώ αυτός δεν τήρησε τα ασφαλιστικά μέτρα που του επιβλήθηκαν για να μην την πλησιάζει.

«Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τα τέλη Μαΐου είχαμε σχέση. Με ακολούθησε στο Instagram. Mου είπε ότι γνωρίζει τον πατέρα και ένιωσα ασφάλεια για αυτό δέχτηκα το αίτημα. Ανταλλάζαμε μηνύματα» ανέφερε η 23χρονη, συμπληρώνοντας ότι μετά τον χωρισμό τους, ο 30χρονος την έβριζε και της έκανε δεκάδες κλήσεις κάθε μέρα. «Μου έλεγε ότι θα πάθουν κακό οι γονείς μου. Ζητούσε 40.000 για να μην δημοσιεύσει το βίντεο μου. Έστειλε μήνυμα στην ανήλικη αδελφή μου, λέγοντας πως με αναζητά» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Κατά την απολογία του, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι οι καταγγελίες έγιναν επειδή έχει μια οικονομική διαφορά με τον πατέρα της κοπέλας ενώ παραδέχτηκε μόνο ότι την εξύβρισε.

«Πάνω στο θυμό μου μπορεί να έχω στείλει κάποια μηνύματα αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μάλλον δεν θέλει να δώσει τα λεφτά ο πατέρας της. Η ίδια μου έστειλε φωτογραφίες που ήταν γυμνή για να με απειλεί μετά. Δεν έχω ανεβάσει αυτές τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες που έβγαλε με τη θέληση της αλλά δεν τις έχω στείλει σε κανέναν. Κάποια υβριστικά μηνύματα έχουν σταλεί από μένα, τον Ιανουάριο το 2021 και για αυτό ζητώ συγγνώμη. Με έχουν παρουσιάσει ως εγκληματία. Λέει ότι φοβάται για τη ζωή της. Δεν την παρακολουθούσα. Έχω άλλη κοπέλα και είμαι καλά. Δεν θέλω να ασχοληθώ μαζί τους. Την έχω βρίσει, όμως, ούτε την καταδιώκω, ούτε μανιακός είμαι. Δεν έχω πρόβλημα με την κοπέλα, με τον πατέρα έχω. Αυτός μου γνώρισε την κόρη του. Μου είπε «είναι όμορφη, είναι γιατρός». Την έψαξα στο Instagram. Όταν άρχισα να ζητάω τα χρήματα πίσω, χωρίσαμε» ανέφερε ο 30χρονος, μεταξύ άλλων, ενώπιον του δικαστηρίου.