Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε κατάστημα take away – Απείλησαν τους υπαλλήλους με μαχαίρι «Καθίστε κάτω έχουμε μαχαίρι» είπαν οι κουκουλοφόροι
11 months, 8 days ago
6

Κουκουλοφόροι μπήκαν σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και το λήστεψαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

«Καθίστε κάτω, ληστεία! Έχουμε μαχαίρι». Λέγοντας αυτές τις λέξεις, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισβάλλουν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κατάστημα take away στην περιοχή της Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Αφού εκτοπίζουν τους δύο υπαλλήλους που έχουν βάρδια εκείνη την ώρα, με ένα μαχαίρι, κινούνται προς το ταμείο της επιχείρησης. «Σηκώνουν» μεγάλο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες και αποχωρούν ανενόχλητοι.

Οι δυο υπάλληλοι, αν και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ενημερώνουν την Άμεση Δράση που σπεύδει στο σημείο. Οι αστυνομικοί εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας τους δράστες. Μάταια όμως. Άνδρες από την ασφάλεια συλλέγουν μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των δύο ληστών με τα full face.

Μάρτυρας περιγράφει πως τα δυο άτομα που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, κινήθηκαν με χειρουργική ακρίβεια στο χώρο ολοκληρώνοντας την «αποστολή» τους σε κλάσματα δευτερολέπτων. Κατά πληροφορίες, το συγκεκριμένο κατάστημα μπαίνει συχνά στο στόχαστρο συμμοριών.

 pronews.gr

Κάτοικοι και καταστηματάρχες κάνουν λόγο για μια συγκεκριμένη συμμορία που έχει ρημάξει καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή. Οι ίδιοι ζητούν εντατικές περιπολίες από την ΕΛΑΣ, καθώς όπως επισημαίνουν τα φαινόμενα εγκληματικότητας τείνουν να αποτελέσουν καθημερινότητα.