Θεσσαλονίκη: Σκέψεις να μετατραπεί το Βελλίδειο σε κέντρο νοσηλείας Covid-19 (Video)
3 years, 7 months ago
6

Σε οριακη κατάσταση είναι η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα νοσοκομεία της πόλης να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, σε πολιτική επιστράτευση φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, καθώς η έκκληση του υπουργείου Υγείας στους γιατρούς έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με το Open TV η κυβέρνηση έχει εκπονήσει πλάνο για να βοηθήσει τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, που ασφυκτιούν, αναζητώντας χώρους όπου θα μπορούσαν να υποδεχθούν περισσότερους ασθενείς του κορωνοϊού.

Ηδη έχει γίνει «επίταξη» κλινών ΜΕΘ σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, πέραν των νοσοκομείων αναφοράς.

Στα πλάνα της κυβέρνησης όμως φαίνεται ότι βρίσκεται και η «κατασκευή» κλινικών Covid-19 κι εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο.

Ετσι, σύμφωνα πάντα με το Open TV, υπάρχει σχέδιο στο τραπέζι για να μετατραπεί το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κορωνοϊού.

Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και χθες, Τετάρτη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα από την Θεσσαλονίκη δεν ήταν ευχάριστα καθώς ανακοινώθηκαν 777 νέα κρούσματα.

Συνολικα μέσα σε μια εβδομάδα, τα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη αυξήθηκαν κατά 50%.

Από τα 40.000 ενεργά κρούσματα πριν από μία εβδομάδα, σήμερα ανέρχονται σε 60.000 εν μέσω lockdown.