Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες για τη δολοφονία του Γεωργιανού στην Σταυρούπολη
10 days ago
6

Στη σύλληψη δύο αντρών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 41χρονου, το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για έναν 40χρονο κι έναν 51χρονο, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ύστερα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οι οποίοι κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Εις βάρος των δύο αντρών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, συνέργειας σε ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομης οπλοφορίας οπλοχρησίας, του εμπρησμού και της διακεκριμένης φθοράς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δύο άντρες, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον 41χρονο συναντήθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης και μετά από μεταξύ τους διαπληκτισμό, ο 51χρονος πυροβόλησε τον 41χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου.

Δύο ημέρες αργότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εντόπισαν, σε παράδρομο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, το όχημα με το οποίο είχαν μετακινηθεί οι δράστες, καμένο ολοσχερώς, ενώ από την προκληθείσα πυρκαγιά είχε προκύψει κίνδυνος και για παρακείμενες ιδιοκτησίες. Σημειώνεται ότι το όχημά δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Εχθές, Πέμπτη, ο 40χρονος μετέβη αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, όπου διακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση. Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και αναζητήσεων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν, σε αγροτική περιοχή της Πιερίας και προσήγαγαν τον 51χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ήταν γνωστό στις Αρχές καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν καθώς είχε συλληφθεί, μεταξύ άλλων, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες φαίνεται ως προσωρινός κάτοικος Πιερίας και ο δεύτερος διαμένει στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.