Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκαν οι πρώτες έξυπνες πινακίδες στο κέντρο της πόλης
2 years, 9 months ago
6

Την τοποθέτηση έξυπνων πινακίδων οδοσήμανσης παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Παρών ήταν και ο Σάββας Τορτοπίδης, εκπρόσωπος της εταιρείας “Μασούτης”, η οποία έκανε τη δωρεά του έργου.

Σύμφωνα με το thestival.gr, πρόκειται για πινακίδες οδοσήμανσης, οι οποίες γράφουν σύντομα ιστορικά στοιχεία για την ονομασία τους, ενώ με ένα σκανάρισμα του QR code οι πολίτες θα μπορούν να διαβάζουν αναλυτικότερα πληροφορίες.

Φωτό από thestival.gr

“Όλοι απολαμβάνουμε μια βόλτα στην Τσιμισκή αλλά κανείς δεν ξέρει πώς πήρε την ονομασία αυτή η οδός. Αυτό θέλει να επιλύσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αρχικά στο κέντρο της πόλης και σταδιακά σε όλο το Δήμο. Η ιστορία που κουβαλάει η πόλη, έλειπε από την πληροφορία του Δήμου” σχολίασε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Για τις νέες πινακίδες οδοσήμανσης μίλησε και ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Μασούτης”, Σάββας Τορτοπίδης: “Με χαρά δεχθήκαμε την ιδέα του δημάρχου να τοποθετηθούν αυτές οι πινακίδες. Αυτό το έργο βρίσκεται στο πλαίσιο ‘καθημερινές δράσεις’ για τον άνθρωπο και το περιβάλλον“.  in.gr