Θεσσαλονίκη: Βρήκαν εργαστήριο για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης
3 years, 2 months ago
6

Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών κατέληξαν στην έρευνα του σπιτιού ενός Έλληνα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε στήσει εργαστήριο με πλήρη εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που ήταν εξοπλισμένος με λαμπτήρες, θερμόμετρο, αφυγραντήρα και άλλα σύνεργα, βρέθηκαν 17 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε, ενώ κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 442 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό βάρους 254 γραμμαρίων, 49 γραμμάρια κάνναβης σε σκόνη και δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές.

Σε βάρος του ενοίκου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μαζί με έναν Έλληνα «πελάτη» του που είχε προμηθευτεί νωρίτερα από αυτόν μικροποσότητα κάνναβης.

Ο σκύλος ξετρύπωσε κάνναβη όλων των ειδών

Την αγροικία ενός Έλληνα σε περιοχή της Πιερίας ερεύνησε ο σκύλος ανιχνευτής που δανείστηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς και ξετρύπωσε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 147,5 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα» βάρους 6,3 γραμμαρίων, σπόρους κάνναβης βάρους 69,2 γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης με καπνό βάρους 14,4 γραμμαρίων.

Ο δράστης, που είχε εγκαταστήσει παράνομα στο αγρόκτημά του ένα σύστημα επιτήρησης με τρεις κάμερες και συσκευή καταγραφής τα οποία κατασχέθηκαν, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης με κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

protothema.gr