Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία γιατρός Σοφία Παπαναστασίου
3 years, 4 months ago
6

Σε ηλικία μόλις 62 ετών έφυγε από τη ζωή η ιατρός Σοφία Παπαναστασίου.

Η διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» έφυγε από τη ζωή μετά από βαριά εγκεφαλική αιμορραγία. Νοσηλευόταν στο ΚΑΤ Αττικής στην πτέρυγα ΜΑΦ.

Η σπουδαία ιατρός-αναισθησιολόγος συνέδεσε το όνομά της με την παροχή άριστων υγειονομικών υπηρεσιών και με το ότι ήταν πάντα παρούσα, να περιθάλψει τους ασθενείς της περιοχής με όλες της τις δυνάμεις. Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή παρά την πολύμηνη μάχη της.

Η εκλιπούσα διετέλεσε επίσης διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θράκης, υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ήταν δραστήριο μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ροδόπης. Είχε υπηρετήσει την περιοχή κι από το μετερίζι της νομαρχιακής συμβούλου Ροδόπης την τετραετία 2002-2006.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο 18 Δεκεμβρίου στην Αττική, σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία.

Συλλυπητήριο του Νοσοκομείου Κομοτηνής
Η είδηση του θανάτου της συντάραξε τους ανθρώπους του Νοσοκομείου Κομοτηνής, με την διοικήτρια Μάγδα Γιαμουστάρη να εκδίδει το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα: «Η Διοκήτρια και το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής αισθανόμαστε βαθύτατη οδύνη και θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της Παπαναστασίου Σοφίας, ιατρού-αναισθησιολόγου και διευθύντριας του ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας και εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της.

Η Σοφία μας, χαμογελαστή, πρόθυμη, δυναμική, δοτική και ακούραστη, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του ΤΕΠ, στυλοβάτης και αρωγός του, επιβλέποντας σε 24ωρη βάση όλα τα περιστατικά. Πάλευε πάντα ηρωικά για όλους χωρίς να αρνείται ποτέ, τίποτε και σε κανέναν! Πάλεψε ηρωικά μέχρι τέλους! Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της!».

Συλλυπητήριο του ΕΚΑΒ
Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και το ΕΚΑΒ Κομοτηνής, γράφοντας τα εξής: «Ήταν πολλά αυτά που είχες κάνει, όμως ήταν περισσότερα αυτά που ήθελες να κάνεις από εδώ και πέρα. Ήσουν μια άξια γιατρός, σύζυγος, μητέρα, γιαγιά. Μιλούσα πολλές ώρες, είχαμε σχέδια, όνειρα και δύναμη στην ψυχή, για να δώσουμε επιτέλους σ’ αυτή την υπηρεσία αυτό που της ανήκει… Είχαμε καλές και κακές στιγμές, όπως οι περισσότερες σχέσεις, όμως στο τέλος στον παρονομαστή ήταν μόνο η αγάπη. Η αγάπη για την δουλειά, για την προσφορά, για το κοινό καλό.

Ξέρουμε πως βρήκες ήδη τον Πέτρο μας και θα είστε μαζί φύλακες άγγελοι σε κάθε μας διασωστική στιγμή κι όχι μόνο… Καλό ταξίδι στην διευθύντρια του ΕΚΑΒ 9 Θράκης και γιατρό του τομέα ΕΚΑΒ Κομοτηνής Παπαναστασίου Σοφία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς της».