Θρήνος στην κηδεία του άτυχου αλεξιπτωτιστή που σκοτώθηκε μετά από πτώση
3 years, 6 months ago
6

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι στον αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη, ο οποιος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης, μετά από πτώση με αλεξίπτωτο.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Ευθυμίας στη Νέα Χαλκηδονα, παρουσία δεκάδων συγγενών, φίλων και συναδέλφων του 34χρονου.

Δείτε βίντεο από την κηδεία:

 

Στις 14.00 έφτασε στον ναό και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος. Στεφάνι κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η προεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννήματα, και ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευση και προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσιπρας. Στεφάνι κατέθεσε επίσης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Οι συγγενείς του άτυχου στρατιώτη ήταν σε κατάσταση σοκ, καθώς δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του.

«Λεβέντη μου» φώναζε η μητέρα του Κώστα Μελιγκώνη συντεντριμμένη.

Ο Κώστας Μελιγκώνης κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης από το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα βρέθηκε εκτός της ζώνης ρίψης με αποτέλεσμα να πέσει σε βάλτο και να σκοτωθεί. Μετά από αρκετή ώρα, δυνάμεις του στρατού τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο 34χρονος Κώστας διέμενε μόνιμα στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου έλαβε χώρα και η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγ. Ευθυμίας, ενώ θα ταφεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική άσκηση. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του λοχία, που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της», ανέφερε σε χθεσινή ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε με τον αδελφό του άτυχου αλεξιπτωτιστή, που επίσης ανήκει στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: protothema.gr