Τηλεκπαίδευση: «Δεν επιλέξαμε τυχαία τη Cisco», λέει η ΓΓ του υπ. Παιδείας
3 years, 7 months ago
6

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιλέξει την πλατφόρμα της Cisco για την τηλεκπαίδευση, υπερασπίστηκε σε δηλώσεις της στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα.

«Η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης “έπεσε” σε όλη την Ευρώπη, καθώς και σε περιοχές της Ασίας και της Αμερικής. Δεν ήταν κάτι που μπορούσε να προβλέψει το υπουργείο Παιδείας» τόνισε, η κα. Γκίκα.

«Δεν επιλέξαμε τη Webex τυχαία: Είναι η πιο εύχρηστη διαδικασία. Οι εκπαιδευτικοί τη γνωρίζουν, είναι μια πολύ αξιόπιστη πλατφόρμα διεθνώς. Έχει ήδη δοκιμαστεί. Προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και είναι εντελώς δωρεάν για το υπουργείο Παιδείας. Αυτά είναι πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για να φτάσουμε σε αυτήν την επιλογή.

Όλο το καλοκαίρι συζητήσαμε σε πολλαπλές συναντήσεις με όλους τους πάροχους που υπάρχουν στη διεθνή αγορά και επιλέξαμε μια εταιρία που την είχαμε ήδη δοκιμάσει. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε αυτό το πρόβλημα και δεν νομίζω πως κανένας θα το προέβλεπε» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα γιατί συνεχίζονται και σήμερα, δεύτερη ημέρα της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης, τα προβλήματα στην πλατφόρμα, η κα. Γκίκα είπε: «Σήμερα δεν έχω ακόμα εικόνα της κατάστασης, η εικόνα που είχα είναι θετική. Είμαστε επί ποδός, θα το ελέγξουμε, είμαστε σε εγρήγορση και εμείς και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα.»

Σε σχόλιο τηλεθεατή ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο δίκτυο της Cisco – το οποίο λειτουργεί κανονικά και μεταδίδει τις τηλεδιασκέψεις – αλλά στο σύστημα του ελληνικού σχολικού δικτύου, η κα. Γκίκα απάντησε: «Το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο του υπουργείου Παιδείας συνεργάζεται με τη Cisco και μαζί έχουν στήσει το σύστημα, το οποίο χρησιμοποιούμε για την τηλεκπαίδευση. Τα επιμέρους θέματα θα τα δούμε.» «Στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης με αλληλεγγύη και με υπομονή θα τα λύσουμε τα θέματα» συμπλήρωσε.

«Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο», ανέφερε η ΓΓ.

«Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο», κατέληξε η ΓΓ.