Το απόλυτο χάος στους δρόμους της Αθήνας μετά τα μεσάνυχτα: Μποτιλιάρισμα, κορναρίσματα και νεύρα (Photos)
3 years, 5 months ago
6

Εικόνες χάους επικράτησαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς το κέντρο της πρωτεύουσας έπρεπε να εκκενωθεί από τους θαμώνες μέσα σε μόλις τριάντα λεπτά, από το κλείσιμο των καταστημάτων στις 00:00 μέχρι την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30.

Στην Ακαδημίας σχηματίστηκαν ουρές εκατοντάδων οχημάτων, ενώ η διασταύρωση με τη λεωφόρο βασιλίσσης Σοφίας κατέστη «αδιάβατη» για αρκετή ώρα, με τα οχήματα να μην προλαβαίνουν να «απορροφηθούν» από την κεντρική λεωφόρο με κατεύθυνση το Χίλτον.

Οι εικόνες, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ώρες αιχμής ή σε μεγάλες εξόδους, όπως την Πρωτοχρονιά, καταγράφηκαν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, μπροστά στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο δεν υπήρχε δύναμη της τροχαίας για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Η πίεση στους οδηγούς να φτάσουν στον προορισμό τους εντός μισαώρου, πριν ξεκινήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να οδηγούν νευρικά, κορνάροντας και πραγματοποιώντας ριψοκίνδυνους ελιγμούς.

Μέχρι και την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στις 12:30, πολλοί οδηγοί παρέμεναν εγκλωβισμένοι στους δρόμους του κέντρου, ενώ λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν οι πρώτοι έλεγχοι για μετακίνηση χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.